pátek 7. února 2020

Jak vypěstovat papáju

Jak pěstovat stáleplodící velkoplodé jahody. Fragaria grandiflora - Duration: 5:00. Není ale důvod si salátové okurky nevysadit i na volné záhony.


Uvedené odrůdy je většinou možné pěstovat ve fóliovníku i na volné ploše. Okurky hadovky můžete vypěstovat buď ze semen nebo ze sazeniček. Semena okurek hadovek klíčí při teplotě přibližně °C. Rostliny vyžadují k růstu dostatek světla a pravidelné snižování noční teploty, jinak by mohlo dojít k “vytahování“ rostlin.


Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem balkóně? Pěstujeme okurky — Polopatě, Řekneme si vše o správném pěstování okurek. Podívejte se, jak ji založit i jak pěstovat méně obvyklé bylinky. Okurka zasetá do teplé a vlhké půdy vzejde za týden, a často pak předběhne v růstu i vývoji okurky různě „přirychlované“. Ono i na zahrádce platí „jak zaseješ, tak . Od jara je lze rychlit ve skleníku.


Pokud jsou vysety v . Klasické okurka prostě potřebuje hmyz pro zdárný vývoj svých plodů. Aby se daly pěstovat okurky i ve sklenících, využila se ve šlechtění vlastnost označovaná . Pěstovat ve volné půdě nebo ve skleníku? Typicky skleníkové hadovky i kratší typy totiž potřebují opravdu skleníkové podmínky, především . Salátovky, hadovky , svačinky a nakládačky. Okurka patří k nejoblíbenějším teplomilným plodinám.


Většina zahrádkářů ale pěstuje do skleníku . Takto lze pěstovat hadovky jen v jižních zemích. To ale v současné době není vhodné, protože osivo okurek se moří proti houbovým chorobám. Je lepší pěstovat nakládačky nebo salátovky? Okurka je teplomilná rostlina, která je vcelku nenáročná, ale vyžaduje naši péči.


U nás se nejvíce pěstují okurky salátovky nebo . Osivo hadovek patří mezi nejdražší, proto se vyplatí nakupovat uváženě. V chladných oblastech je nutné pěstovat okurky pouze ve skleníku či . Značně odolná k většině významných chorob okurek včetně plísně okurkové. Dlouhé hadovky zná každý.


Okurky salátové ( hadovky ) - jsou většího vzrůstu a mají hladkou slupku, hodí se do. Na stejném záhoně můžeme pěstovat okurky nejdříve po dvou letech, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky