čtvrtek 27. února 2020

Jak sazet pažitky

Tělu pomáhá zajistit zejména přísun. Dobře roste i na balkoně, na terase, v . Pro čtyřčlennou rodinu „šedesátka“ vystačí, velcí milovníci pažitky použijí truhlík cm. Koupíme si pažitku v květníčkách nebo využijeme . Pažitku si můžete vypěstovat nejen na zahrádce, ale i doma v květináči.


Její pěstování je poměrně snadné, ke svému životu . Unsubscribe from Bylinky cz? Doporučené odrůdy pažitky. Nejčastější chyby při pěstování pažitky. Jak pěstovat pažitku v květináči. Odolná bylinka příbuzná česneku a cibuli.


Vypěstujte si čerstvou pažitku za oknem v kuchyni. Pěstování vlastní pažitky je skvělý nápa ale je. Svojí jemnou štiplavostí skvěle dochutí například pomazánky, saláty nebo šťouchané brambory. Na jednom stanovišti se dá pěstovat několik let.


Pažitka je jedna z prvních jarních bylinek. K rychlení se hodí pražská pažitka , v listech má větší množství pálivých silic. Doma potřebuje jako všechny bylinky hodně světla, . Poradíme, jak ji pěstovat. Pažitku zasejeme nejlépe začátkem jara do truhlíku nebo květináče a budeme ji pěstovat doma.


Půdu potřebuje lehkou a propustnou a zálivku . Semínka jen nasyp na zeminu a lehoučce zahlaď. Nejlépe je sázet tzv do špetek, pak se ti bude pěkně . V dnešním článku vám poradíme, jak pěstovat pažitku v květináči na okenním parapetu. Jedná se o nenáročnou rostlinku, kterou si bez problému vypěstujete i doma za oknem.


Je proto možné pažitku pěstovat v květináči venku na balkoně a to celoročně. K jídlu se má pažitka používat čerstvá, jako sušená ztrácí aroma a . Nedoporučuje se její sušení, protože ztrácí aroma. Před zimou pažitku můžeme vsadit do květináčů a pěstovat je na okenním parapetu.


Listy pažitky se příliš nehodí ani k sušení ani k zamražení. Viděli jste, kolik stojí pažitka v obchodech? Zkušeným zahradnicím se při pohledu na povadlé stonky ve vysušených květináčcích musejí . Nejlepší je pažitku vysadit v květnu nebo v dubnu. Když se o ni budete dobře starat, může vydržet až do podzimu.


Jak tedy správně pěstovat bazalku, petržel a pažitku ? V pohodlí bytu lze pěstovat i jiné rostliny. Zkuste se inspirovat v našich článcích:. Pokud se pažitka sází přímo do venkovní půdy, provádí se tak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky