pondělí 10. února 2020

Jak použít slepičinec

Slepičince byly jako hnojivo velmi dlouho zatracovány. Důvod byl ale jednoduchý. Jejich použití totiž chce trochu praxe. Nikdy se nemají na záhon používat.


Stejně je můžete použít i na květiny v květináčích. Zákvas Chcete-li své . Naučíme vás slepičince zužitkovat. Většina zahrádkářů a drobnochovatelů má tento trus k dispozici po celý rok.


Nicméně ho neumí používat. Takovou zálivku ocení zejména rostliny s využitelnými plody (rajčata, papriky, tykve), protože kromě dusíku obsahují slepičince i hodně fosforu, . Použití tohoto hnojiva . Tyto poklady však nelze používat čerstvé – jak s nimi tedy nakládat? Základem zdravé, kypré a trvale úrodné půdy je byl a stále je poctivý hnůj. A pokud ano v jakém poměru mám ředit a mám použít ted nebo až tešně před setbou. Moc děkuji za vaše rady.


Odpovědět Skočit na nejnovější . Dobrý den, je to hnojivo, tak já bych to udělal - a zaryl. A dá se stejně použít i trus od křepelek? Roztok s hnojivem aplikujeme na povrch substrátu. Pokud tedy chceme použít slepičince jako hnojivá, vidím pouze jeden zásadní problém.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak často zalévat slepičincem. Lze použít jak na zahradě, tak do truhlíků či jiných pěstebních nádob. Jaký význam má a jak se používá slepičí trus? Mnozí zahrádkáři ho mají k disposici a nesprávně používají.


Rostiny mohou poškodit, nebo i zničit. Možná je zajímavým řešením použití tekutých slepičinců. Je to staré osvědčené hnojivo, které používaly.


Příznivě působí na bohatou násadu květů a při pěstování ovoce a zeleniny přináší velkou úrodu. Hoštické hnojivo SLEPIČINCE je určeno k širokému užiti jak v . Jde o velmi vyhledávanou surovinu, kterou lze použít k hnojení všech . Můžete je použít i samostatně jako dusíkaté hnojivo. Při větší dávce doporučuji slepičince dobře promýchat do kompostované hmoty. Přírodní hnojiva Ryze přírodními hnojivy jsou slepičince , ptačí trus, kravince,.


Vzhledem k vysokému obsahu fosforu (NPK 3-6-3) je dobré používat guáno spíš.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky