čtvrtek 27. února 2020

Jak střihat plot z bobkovišně

Ibišek syrský - LAVENDER CHIFFON - růžový. Abychom vypěstovali silné a dobře rozvětvené rostliny, je třeba ibišky v únoru hodně ostříhat. Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit po celý rok. Jarní sestřih navíc podpoří růst nových větví a bohatší kvetení. Ibišky jsou rostliny z čeledi slézovité.


Jsou to nenáročné opadavé keře, s nápadnými květy.

Nejvhodnější k pěstování v našich podmínkách je ibišek syrský. Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Množí se podobně jako ibišky syrské – řízkováním a semeny a navíc i dělením . Pro ty, kdo milují svítivě růžovou.


V době, kdy trávíte na zahradě . Teď už mu je cca let, stříhám jen, když si vzpomenu. Stříhám , když jsou vidět první náznaky lístků. Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře.

Opadavý ibišek syrský je vhodný pro pěstování v nádobách i přímo na zahradě. Při správném postupu střihu se nemusíte obávat, že vaše zahrada bude po takovémto . Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Jak ibišky pěstovat, jaké mají nároky a odkud pochází? Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Autor: margita Stehliková.


Duc de Brabant je plnokvětou odrůdou syrského ibišku , . Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Kvete každý rok na podzim. Potřeba ho přesadit do většího květináče a na jaro ostříhat.


Na podzim můžete ostříhat odkvetlé tobolky. Dobrý den, s touhle otázkou . Listy z ibišku syrského se užívají jako náhražka čaje. Stříhat se nebojte, čím více sříháte, tím lépe roste a kvete.


Nemáte-li chuť a čas pěstovat ibišek v nádobě, potom vysaďte na zahradu ibišek syrský (H. syriacus) - růži ze Šaronu (kraj v Palestině). Pochází z Východní Asie a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky