pátek 28. února 2020

Jak pěstovat rajče tyčkové

Tento způsob se používá především v chladnějších polohách, neboť plody tak dříve a lépe . Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Na klasickém panelákovém balkoně vám porostou i rajčata tyčková ,. Pro pěstování tyčkových rajčat vyberte některou z hybridních odrůd. Musí mít oporu v podobě dřevěných tyčí nebo ocelových spirál.

Vhodné pro skleníky a fóliové kryty. Většina nehybridních odrůd jsou tyčkového typu, což znamená, že vyrostou v dlouhé, protáhlé, popínavé rostliny a produkují rajčata dlouho . Vše o pěstování rajčat: na záhoně, v pytlích, ve skleníku. Vzhledem k vysoké vrstvě zeminy a možnosti vyvázání rostlin, jsou záhony vhodné pro pěstování klasických tyčkových odrůd. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. A bývá lepší vysadit je do skleníku, nebo na volný záhon?


To jsou nejčastější otázky, které zahradníci řeší při pěstování.

Největší nároky na živiny mají vysoká tyčková rajčata , keříčkovým stačí polovina minerálních hnojiv. Ideální poměr minerálních hnojiv je (N) : 1 . Vyniká především při pěstování ve volné půdě. CHERROLA F– rajče třešňové tyčkové , . Rostliny lze, kromě tradičního způsobu pěstování v zahradě, pěstovat také v nádobách např. Jak pěstovat rajčata.


Pěstujeme ceskykutil. Sazenice rajčat brzy vyvazujeme k oporám, a to vždy, když hrozí poškození rostlin větrem a jejich zlomení. U tyčkových rajčat veďte rajče na . Stálicemi v našich zahradách jsou . Existují tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž vyrostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé.


Tvarem se rajčata různí od malých . Lycopersicon esculentum Mill. Vše začíná výběrem semen vhodné odrůdy, těch je v dnešní době široká nabídka , pro naše účely pěstování v nádobách se zaměříme na tyčkové odrůdy rajčete. Obvykle se pěstují na jeden výhon.

Mají neomezený (indeterminantní) růst. Běžné tyčkové rajče musí mít jeden, maximálně dva výhony – ale v tom případě musejí být rajčata opravdu dobře živená organickým hnojivem v podobě slepičinců . Tyčková rajčata jsou už z názvu známá tím, že se musí přivázat pro oporu k tyčce. Na výběr je několik možností, jak tuto oporu rajčeti dopřát. Taktéž je už nejvyšší čas začít s výsevem tyčkových rajčat.


Spirálové tyčky usnadňují vyvazování. Vylamování postranních výhonů podporuje u tyčkových rajčat násadu a . Solanum lycopersicum L. Tyčkové – pěstují se na opoře a je nutné u nich vylamovat boční výhony, které .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky