pátek 23. prosince 2016

Jak nakládat ačokču

Stonky a listy mají nafialovělý nádech, zatímco květy jsou purpurově červené a mají příjemnou vůni. Dorůstá do výšky až metrů. Kvete v období května až července.


Pod pojmem zimolez si většina lidí představí popínavou rostlinu – pravotočivou ovíjivou liánu, která zdobí nejednu českou zahradu či park. Další druhy zimolezu.

Lonicera periclymenum ( zimolez ovíjivý ) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Kultivar Serotina dorůstá délky až metrů. Mladé výhony jsou tenké, zelené až . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Tento huste vetevnati kei ma.


Je to pnoucí , liánovitý opadavý keř, s poměrně hustým a pravidelným větvením. V katalogu nemáme podrobnější informace o zimolez ovíjivý.

Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Je to dřevina, méně často keř, zpravidla popínavá liána z čeledi zimolezovitých . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Dobrý den, roste nám na zahradě LONICERA PERICLYMENUM L. Vstřícné listy na rozdíl od mnoha druhů zimolezů nejsou srostlé. Ovšem pohledné jsou i listy zimolezu a rovněž tmavé plody.


Autor: Archiv ireceptar. Nejběžněji pěstovaným druhem je zimolez . Zimolez německý (z. ovíjivý ). Foto: Adéla Taitlová, Právo. Původem z jihovýchodní Asie. Jemná ovíjivá liána dorůstající délky 5-m.


Odlišuje se tím, že nemá terčovitě srostlé horní páry listů. Mám druhý rok zasazený zimolez , vypěstovaný z řízků. Je asi do 1m vysoký a má cca šlahounů.

Nevíte jak dlouho trvá, než začne rostlina . Popínavá rostlina,známá pod názvem Růže z Jericha. Má zajímavé květenství a hezky voní. Odolná popínavka vyžadující však oporu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky