úterý 20. prosince 2016

Jak ochranit kedlubnu pred skudci

Je to skvělá sousedka brambor, dýní, cuket, kedluben , zelí či brokolice. Přitom vhodně zvolený postřik může velmi dobře ochránit úrodu. Autor: Thinkstockphotos.


Pokud se na škůdce a možné . Důležité je ochranu rostlin správně načasovat a omezit počet postřiků na. Plodomorka zelná klade na jaře vajíčka mladé kedlubny či květáky. Vylíhlé larvy pak ničí listy i plody. Poradíme vám, jak zeleninu před tímto škůdcem ochránit.


Představujeme bylin, které přirozeně chrání zeleninu před škůdci. Lichořešnice je spolehlivá ochránkyně kedluben , zelí, brambor nebo brokolice. Sklízení: Rané kedlubny sklízíme postupně, jak dorůstají a to krátce před spotřebou, aby byly. Choroby a škůdci : plíseň zelná, nádorovitost kořenů košťálovin, hnědá bakterióza . Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i na kedlubnu z. Hlavní účel těchto živin je chránit rostlinu před sluncem a hmyzem, a ne dodat vám sílu.


Semínka ranných odrů které budeme pěstovat v pařeništi nebo na záhoně chráněném před jarními mrazíky vyséváme již. Můžeme zvolit jakoukoli vhodnou ochranu proti slimákům, např. Je totiž potřeba si uvědomit, že v mulči nežijí jenom škůdci , ale i užiteční. Použijme je jako mulč k rajčatům nebo ke košťálovinám jako ochranu před běláskem. Jedná se zejména o košťáloviny (zelí, kapusta, kedluben ) a plodovou zeleninu . Vypěstovat si vynikající kedlubny a gígány, to je poměrně snadný úkol.


Pozdnější odrůdy kedluben sklízíme před prvními jarními mrazíky a najednou,. Ochranou je jen prevence ve vápnění a střídání záhonů, v zeleném hnojení. Kedlubny a gigány mohou být napadány i škůdci , zejména jde o mšice, . Zahrádku lze před škůdci ochránit i bez chemie. Znáte fígle našich předků, i nové postupy moderních ekologických zahrádkářů?


Dřepčíci, skákající brouci: Jak před nimi chránit zeleninu? Pěstování ve skleníku: okurky, rajčata, papriky, réva, salát, kedlubny. Ty vám nejen určí identifikaci škůdce , ale jsou i prevencí a ochranou. Jak papriky uchránit před chorobami a škůdci ? Ač na to paprika nevypadá, jde o . Zpravidla musíte rostliny chránit před chorobami či škůdci.


Mladé rostliny kedluben a další brukvovité zeleniny často napadají dřepčíci, kteří se ve velkém . Přinášíme přehled nejznámějších zahradních škůdců a jak se s nimi vyspořádat. Všechny druhy zeleniny z čeledi brukvovitých, čili zelí, kedlubny , kapusta, brokolice, květák. Jak postavit schodiště před vstupem do domu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky