pondělí 12. prosince 2016

Jak stříhat meruňka

Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem. Kvalitním prostříháním docílíme dobrého průchodu světla v koruně. Proč meruňku vůbec stříhat ? Uvolní se nám prostor a nové plody budou mít více místa a tím . Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Stromky meruněk můžeme pěstovat buď jako volně rostoucí koruny s centrální osou, nebo ve tvaru kotlovité koruny bez . Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku. Proč, jak a kdy meruňku stříhat.


Aby meruňka střih dobře . Jak a kdy ořezat meruňku - rada úplnému začátečníkovi. Asi zatím opravdu nejdřív odstraňte výhony rostoucí v koruně . Zkoušeli jsme to vyfotit s prostěradlem v pozadí, ale jednak bylo malé prostěradlo a druhak . U meruněk se osvědčil tvar přírodní koruny, proto po výsadbě provedeme hluboký řez 3–ramen a terminálního výhonu, který má konce ramen jen mírně . Stromy by sice plodily, ale kvalita plodů by nebyla valná. Vynechání nebo špatné provedení řezu je znatelné především u meruněk a broskvoní, u kterých řez . Jak provést jarní řez meruněk ? Nejen řezem, ale i kvalitní závlahou dosáhneme zlepšení kvality plodů a lepšího vyzrání dřeva meruněk. Meruňky patří k nejoblíbenějším ovocným stromům. První rok po výsadbě – řez meruňky.


A to jako čtvrtkmen s volně rostoucí korunou a terminálem nebo jakjo . Na podzim prořezáváme především peckoviny (višeň, slivoň, třešeň, broskvoň, meruňka ). Ty natahují zpět do kořenů potřebnou mízu, a pokud . Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Na to pozor - při výsadbě cizosprašných meruněk by měl růst poblíž opylovač ( jiná odrůda meruňky , kvetoucí ve stejnou dobu). V případě částečně samosprašné . Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je strom.


Nebyl-li sad stříhán po několik let, bývá vhodné alespoň polovinu délky všech. Rod ‎: ‎ slivoň ‎ (Prunus) Čeleď ‎: ‎ růžovité ‎ (Rosaceae) Řez starých meruněk - Vinna-reva-pestovani tema. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Ten je zapotřebí převážně u stromů, které nebyly stříhány delší dobu, třeba i několik let. Proto meruňky nemají terminál nebo musí být nakřivo.


Jejich větve jsou již. Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už standardně zamažeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky