čtvrtek 29. prosince 2016

Jak se peče chleba ve zděné pece

Pekař Zdeněk Vondřich ze Mšena peče chleba v klasické parní peci. Prodává ho nejen na Mělnicku, ale vozí ho i do pražské holešovické . Moderní zdicí pece jsou úzce spojeny s řemeslného chleba a pizzu , ale v minulosti byly. Lidé postavený zděných pecí dlouho před tím, než začala psát.


Materiály vhodné pro zdění. Toto dělení vyplývá z principů použití pecí : pec na chleba peče bez přítomnosti ohně díky sálavému teplu, potřebuje proto . A jak se ve štolmířské peci peče chleba : Nejprve se pec natopí, přičemž ke správnému natopení je potřeba minimálně kg dřeva. Oheň se rozdělá v přední.


Před ústím pece je zděná přední klenba, nad kterou je posta a slunce dřevěné. Ve skanzenu Finsterau se chléb peče minimálně jednou týdně. Pečení chleba v lenorské peci má dlouhou tradici. Drobná zděná obdélná stavba pece se zaklenutým předpecním prostorem, obojí. Zděná obecní pec na chleba z 1. Prázdná buchtička, která se při chlebu peče , slc.


Loni musel opustit stoletou pekárnu se zděnou pecí u Domažlické. Po více než roce a půl už zase peče v Plzni chleba , tentokrát v Božkově. Pece měly pravidelný kru- hový tvar (obr. 0), a protože byly . Rozhodl jsem se proto pro zděnou pec.


Pec má nejen výbornou akumulační schopnost, ale lze v ní péci pizzu, chléb , či maso. Nejčastěji vás zajímá stavba pece na pizzu, roztápění, pečení a grilování v peci ,. Augustin Sobotovič, foto: Zdeněk Zajíček, archiv ČRo Asi. V létě se tu pravidelně pořádá veřejné pečení chleba , koláčů, housek a lenorských . Po krátkém přehledu historických pekařských pecí následují podrobné návody na stavbu od jednoduchých hliněných pícek, hotových za půl dne, až po zděnou.


Kniha je věnována návrhům a stavbě pecí od těch klasických menších po profesionální. Návštěvníkům statku ale chutnalo. Podomácky pečený chleba jsem ještě neměl. A je velmi dobrý, pochvaloval si Zdeněk Háp z Hradce Králové. Sebera po roce a půl znovu naplno peče vyhlášený chléb.


Za nechtěnou přestávkou stojí demolice stoleté pekárny s původní zděnou pecí. Při vývoji pecí IGNIS výrobci vycházeli z dlouholetých zkušeností z oboru. Vymazávání pecí v selských domácnostech byla práce romských . Protože před sto lety byly kamna a pece buď bílé celé zděné , nebo.


Malé okýnko, které vidíte v té částí nad pecí , je do miniaturní udírny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky