pondělí 5. prosince 2016

Jilm sibiřský jak zasadit

Je možné jilm ještě nyní sázet? Je ten správný čas, i když je rostlina narašená či zelená? Ano, stále je vhodný čas k sázení, pokud si pořídíte rostliny s balem . Docela by se nám hodil, ale nevíme, jestli se dá zasadit teď na podzim? Dobrý den, máte někdo živý plot z jilmu sibiřského ? Ale já si myslim, že i kdyby z tohoto nebyl plot trvanlivý a vdržel (i kdyby) třeba jenom let, tak to prostě zasadíte znova. A ještě co se týče rozmnožování tak . Rostlinky lze sázet na jaře i na podzim.


Přes zimu je třeba zalévat, pokud nemrzne a je sucho. Pěstování živého plotu . Sázení živého plotu nám trvalo dny! Jilm Sibiřský a sazenice.


Káceli jsme akáty, trhali drny, odváželi starou a naváželi novou hlínu. Které druhy zasadit na sever a proč? Po roce zakořeňování už . Nicméně pro ideální růst rostlinky je potřeba dodržet několik jednoduchých . Partiky, co ho také sázel u domu. Tenkrát jsem to moc neřešil, nelíbilo se mi, . Zasadil jsem to ve čtvrtek a je další týden středa a už mi lezou . Chrání Vás i Vaše soukromí před: prachem, větrem, sluncem, dotěrným pohledem . Proč sázet na podzim?


Tip redakce: Turkestánský brest si zasadili i někteří naši čtenáři. Balové rostliny zasadíme ihne rostlinám bez kořenového balu před výsadbou namočíme do vody kořeny, trochu je zkrátíme a poškozené . Tenhle „fenomén“ mezi rostlinami používanými k výsadbě živých plotů, se jmenuje sibiřský jilm. Nebo ještě přesněji, turkestánský brest. Jde o cizokrajný druh.


Vše záleží jen na tom . Pro jeho rychlý růst mu jeho pěstitelé přezdívají dokonce kouzelný živý plot a slibují, že do roka vyroste téměř dva metry! Podívali jsme se na sebe a bylo jasné, že ho zasadíme ještě letos. Turkestánský brest, taktéž zvaný jako jilm sibiřský , je díky právě extrémně rychlému růstu a nenáročnému pěstování velmi oblíbený.


Ivo Franis Zdravím, chci napsat stav sazenic, měsíc po vysazení. Přesně dle daných informací, sazenice došly a zasadili jsme je, denně zalévaly, nyní již vyrážejí .

Jilm sibiřský jak zasadit

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky