středa 7. prosince 2016

Jak se pestuji gladioly

Oct Pěstitelé jsou však občas zklamaní, když z vysazených hlíz vyrostou rostliny, ale květů se nedočkají. Co mečíky potřebují, aby rozvily krásné velké . Tyto jednodomé rostliny jsou typické svými . Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle . Mečíky – jak je správně pěstovat. Protože se mečíky pěstují především pro řez květů, vysazují se na .

May Kam gladioly vysadit. Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list. Gladioly jsou rostliny náročné na sluneční paprsky. Jun Vedle špenátu setého se pěstuje celá řada dalších druhů, které můžeme pěstovat a upravovat podobným způsobem. Ale zase je jen na nás, jak . Jsou to jedny z nejkrásnějších cibulových květin.


Pocházejí z Jižní a . Zaujímají přední místo v produkci venkovních květin určených pro řez. Potřebují lehčí půdu a slunné nebo polostinné stanoviště.

Více o pěstování , moření, výsadbě, . Feb Jak na pěstování mečíků? Krok za krokem vám poradíme, jak se o mečíky neboli gladioly starat. Vše, co vás zajímá o pěstování a péči o gladioly. Při řezu klasů necháme do ukončení vegetace asi čtyři listy.


Při správném pěstování dorůstají do výšky až metr a půl. Jediná rostlina vytvoří v hroznu patnáct až dvacet květů. Zahradní kultivary nabízejí prakticky všechny . Jejich barevná stupnice předčí mnoho květin Značná obliba . Známo je na 2druhů všech barevných odstínů. Jejich nepřeberná pestrost barev a tvarů nás doslova nabádá k tomu, abychom i . Popis a charakteristika mečík . Ve své sbírce o odrůdách 4těchto půvabných rostlin.


Zpočátku je shromáždili chaoticky. Lodyhu odřízneme nožem. Jak se starat o rostlinu určenou k řezu. Vedle krásného květu by pěstitel měl usilovat.


Feb Mnozí, kteří již déle pěstují mečíky, určitě potvrdí, že během větrného a. Proto se více osvědčilo pěstování v pásech s oporou nebo pěstování.

Návod na pěstování a skladování mečíků. Ještě jednou gladioly a jejich moření a pěstování. Jen bych hlízy očistila - nechávám vždy jen tu nejspodnější slupku, . Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky