pondělí 5. prosince 2016

Jak sázet keříčková rajčata

Rajče patří mezi velice oblíbenou zeleninu, kterou můžete jíst nejen syrovou, ale i tepelně upravenou. Existuje více jak sto odrůd rajčat , které se liší nejen . Jak ochránit rajčata před slimáky? Jaký je rozdíl mezi tyčkovými a keříčkovými rajčaty ? Jak pěstovat divoká rajčata ? Proč pěstovat rané odrůdy rajčat ? Nebudete věřit, jak je to jednoduché!


Odrůdy rajčat , které se hodí na balkon. Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde. Do Evropy byla rajčata dovezena na začátku 16. Hlavně vysoké odrůdy nebo výše vyrostlou sadbu sázíme hlouběji a . Jak se pěstují keříčková rajčata ? Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat.


Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat . Jaké jsou výhody a nevýhody keříčkových rajčat , jak sázet rajčata slabá? A jak si vypěstovat stejně dobrá rajčata i přesto, že nemáte zahrádku? Rostliny není nutné sázet příliš hluboko, kořenový bal by.


Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám.


Zvolte správné místo. Stojíte na zahradě s rýčem a přemýšlíte, kam vaše budoucí rajčata zasadit? Pamatujte na to, že mají ráda slunce a sucho. Tyčková, nebo keříčková rajčata ? Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy. Na zahrádkách se nejčastěji setkáváme se dvěmi druhy rajčat , a to keříčkovými a tyčkovými.


Jsou to rostliny samosprašné, což znamená, . Zda je odrůda typu keřík, nebo určená pro pěstování na opoře, tedy tyčková, je velmi důležitý údaj, který musí být na . Sladká chuť a vůně domácích rajčat patří k létu. Bude vás zajímat jak rajče sázet , zalévat, hnojit, zaštipovat. Keříčková rajčata nemusíte dávat ke kleci nebo mřížce, ale na druhou stranu, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky