čtvrtek 29. prosince 2016

Jak pěstovat tořivku

Jak pěstovat tořivku. Hana Matoušková diváky seznámí s rostlinou, která se nazývá tořivka. Tořivka je rostlina . Je příbuznou afrřických fialek, a proto jsou i její nároky na pěstování podobné. Pochází z Afriky, Madagaskaru, Thajska,.


Způsob pěstování je velmi podobný pěstování známějších afrických fialek. Reportáž o pěstování tořivky , jaké stanoviště v bytě jí vyhovuje, jak často jí zalévat, hnojit, množit. Zpět na Receptář prima . Rostliny obvykle nebývají dlouhověké, ale snadno se množí jak semenem ( můžeme vypěstovat odlišně zbarvený kultivar) nebo listovými řízky.


Pár slov o této rostlince a jejím původu. Tato půvabná rostlinka původem z tropických deštných pralesů Jižní Afriky . U nás pěstované rostliny jsou hybridy pocházející z různých křížení. Atraktivita: květ, list, snadné pěstování , květy k řezu.


Když jsem ji poprvé uviděla, zamilovala jsem se do ní, a to tím spíš, že se pěstuje. Streptocarpus saxorum. Doba výsadby: Rostlina není mrazuvzdorná, pěstujeme ji jako nádobovou. Na venkovní stanoviště ji umístíme až . Asi je lepší zadat streptocarpus - pěstování a je . Patří do čeledi Podpěťovité. I v bytě můžeme pěstovat tropické rostliny - péče o bromélie zvádne každý . Pro svůj bujný růst a bohaté kvetení je velice vhodná k . Teplota pokojová, v zimě může být i chladněji.


Pěstujeme většinou v závěsném květináči ve stínu. Přes léto je nejlepší pěstovat. Znáte tořivku , které se u nás říká také krutiplod?


Musí se tedy také pěstovat jako přenosná rostlina. Zajímavé jsou nejen její . Bohatě kvete téměř celý rok. Vybíráme z obsahu: Pokojové rostliny V hlavním tématu čísla se dozvíte, jak pěstovat monsteru, tořivku či.


Stanoviště: Světlé místo, minimální. Pěstování zeleniny pro začátečníky: Sklízejte vlastní salát, rajčata i okurky. A stejně, jako je nenáročné pěstování zelence, je snadné i jeho množení.


Stejně můžete množit i tořivku – její list rozřízněte podélně podél hlavní žilky. Poradíme, jak rostliny pěstovat , abyste z nich měli radost,“ uvedl Jaroslav Černý. Ten vyšlechtil mnoho druhů tořivek , různých barev, které . Dobrý den, prosím o radu, kde sehnat na dobírku tořivku v různých barvách, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky