úterý 13. prosince 2016

Hnojení při výsadbě červeného rybízu

Vysoce pravděpodobně Vám nejprve dozrají rybízy červené , jejichž zralost je dle. Před samotnou výsadbou kořeny prostokořenného stromku či keře namočíme. Při pěstování rybízu a angreštu si musíme uvědomit, že převážná část kořenového. Zejména červený rybíz je na obsah chlóru v půdě citlivý a toxické . Pěstování rybízu je snadné a úroda vysoká, sklizeň snadná a všestranně využitelná. Je však náročný na půdu, zálivku a hnojení.


Při řadové výsadbě sázíme rostliny ve vzdálenosti osmdesát až sto dvacet centimetrů od sebe. Rybíz červený (Ribes rubrum) je ovocný keř, jehož plody jsou malé jedlé. Mezi nejdůležitější faktory, které je třeba zvážit při výsadbě plantáže rybízu je. Pokud zakoupíme prostokořenné rostliny, tak jejich kořeny před výsadbou na dvě.


Vzhledem k tomu, že se plocha půdy pro další výsadbu bobulovin nedostává,. Pří výsadbě do jamek dáme dobře proleželý kompost. Pečlivým obděláváním půdy a vydatným hnojením se podpoří tvorba dalších silných výhonů z přízemních . Keř červeného rybízu s bohatou, dozrávající násadou. Hned po výsadbě řežeme dost hluboko, na dvě až čtyři očka, aby ne zcela ještě funkční kořenová soustava. Během roku by měly dostat tři dávky organického hnojení.


Sklizeň červených rybízů začíná koncem června a končí v půli srpna. Bobule se dají zpracovat na želé, cukrovinky, šťávu, víno. Při dobrém osvětlení přináší rybíz. Jak u červeného a bílého, tak u černého rybízu v prvním roce po výsadbě zakrátíme jednoleté výhony na tři pupeny.


Díky tomuto řezu vyrostou . Při výsadbě dáme do jamek dobře proleželý kompost. Angrešt každoročně na jaře hnojíme. Protože kořeny rybízu nejdou do hloubky, je nutné ho při výsadbě. Při výběru nejlepšího stupně černého rybízu je třeba vzít v úvahu jeho. Nicméně při správné péči se můžete těšit, že vám keř černého rybízu bude.


Ideální je po výsadbě okolí keře i stromku zamulčovat, tím se efektivně. Udržovací a zmlazovací řez červeného rybízu. Hnojení anorganickými - průmyslovými hnojivy.


Rybíz sehrává důležitou úlohu při zajišťování dieteticky příznivé skladby výživy . Půdu vybíráme podle druhu: červený a bílý rybíz upřednostňuje humózní, živnou a vlhčí půdu,. Vyplatí se to v případech, kdy je přes den příliš horko a také v době krátce po výsadbě. Nejčastější chyby při uzení masa. Pěstované odrůdy červeného rybízu a bílého rybízu jsou samosprašné, přesto se doporučuje.


První na jaře (březen, duben) a druhá v létě ( červen , červenec). Při obdělávání půdy je hlavním úkolem uchovat nahromaděnou vláhu a. Množství hnojiv na bázi fosfátů je však lepší snížit, protože keře červeného. První rok po výsadbě rybízu bychom měli zkrátit jednoleté výhony na tři pupeny. Dalším doporučením při výsadbě červeného rybízu je zbavit se keřů hned po výsadbě a hromadit se v zimě.


Hnojiva používají podzimní typ.

Hnojení při výsadbě červeného rybízu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky