pondělí 11. června 2018

Hortezie latnata zazimování

Velkou tradici má jejich pěstování v Japonsku, Anglii, Německu, . Jak zazimovat hortenzie , Hortenzie velkolistá - pěstování venku, Stříhání. Protože hortenzie latnatá kvete dlouhou dobu, i barva jejího květu se mění. Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1.


Pro růžové a červené odrůdy použijte směs kompostu, jílu, mórovky a . Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase? Zálivka: Nepravidelná zálivka je jednou z největších chyb, kterých se můžete při pěstování. Podívejte se, jak pěstovat hortenzie , jak je množit a vyberte si z přehledu odrůd tu pravou! Pokud se hortenzie latnatá nestříhá vůbec, málo kvete.


Speciály: Keře v zahradě , Jak pěstovat? Zahrada a pěstování ve městě . Další články o pěstování hortenzií:. Zimování : Na zimu se doporučuje kořenová přikrývka. Je- li přesto řez nezbytný, pokvetou v příštím roce jen málo. Jinak je tomu u hortenzie latnaté , můžete ji vysadit prakticky všude a její květy vydrží pestré až do října.


Tato skupina se vyznačuje tím, že rostliny je potřeba na jaře hluboce . Hydrangea macrophylla) by se zpravidla neměly stříhat. Grandiflora ( hortenzie latnatá ) -dorůstá výšky od 1do 2cm. Velké listy jsou vejčité, bílé květy jsou sestaveny ve velkých kuželovitých latách, po . Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Doba květů ‎: ‎Červen, Červenec, srpen, září Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina vyžaduje pro pě.


Barva květu ‎: ‎bílá, modrá, krémová, růžová, vín. Pokud máte rádi proměnlivost, určitě si oblíbíte hortenzii latnatou (H. paniculata) s postupně se zužujícími latami v bílé barvě. Hortenzie latnatá (H. paniculata) pochází z Číny a Japonska, kde dorůstá do sedmi metrů. Obavy z jejich pěstování ale nemějte.


K nejhezčím „prořídlým“ kultivarům patří robustní hortenzie latnatá (H. paniculata) Tardiva. Pěstování hortenzie velkolisté není jednoduché. Vyžaduje hojnou zálivku. Roste nejlépe na slunných, ale snáší i polostinná i stinná stanoviště.


To vše je hortenzie , kterou v době jejího květenství na zahradě. Ideální pro pěstování je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky