středa 13. června 2018

Jak stříhat thuje

Jak stříhat thuje

Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí, aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). Je lepší ostříhat je teď, anebo až na jaře? Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše?


Jakmile se uchytí, přežijí první zimu a začnou přirůstat, tak túje obvykle pravidelnou závlahu nevyžadují. Stříhání a tvarování. Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Túje můžeme nechat přirozeně . Thuje (zeravy) se pěstují v stříhaném živém plotě do výšek - metry, vyšší se nedoporučují kvůli obtížnosti řezu. Pravidelně pěstovaný živý . Mám asi metrů živého plotu z thuji.


Plot je pěkný zdravý bez problému. Vždy jsem ho stříhal ručními nůžkami na živ. Záleží natom, zda je máte v řadě (živý plot) nebo jako solitery (jednotlivé kusy). U živého plotu není problem tuje zkrátit např.


Kdyby jste chtěli krátit vysoke tůje ,tak zkrátit o půl metru tento rok a další roky o podobnou či menší délku. Při okamžitém zkrácení o větší délku . Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda. Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např.


Odpověď: Řez tújí ( Thuja , zerav) by se . Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření. To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Thuja je jehličnan, který je obvykle vysazen jako součást živého plotu, a je často sázen na začátku podzimu, ale může být vysazován i do března. Kdy stříhat túje Smaragd. V blízké době se chystáme na naše stránky umístit také VIDEO NÁVODY - jak thuje stříhat , hnojit,sázet a co všeobecně dělat správně a čemu se naopak . Všeobecně by se túje měly hnojit od jara do léta, respektive do začátku podzimu. Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé ploty.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Zrezavěly vám některé konce thují po stříhání ? Nebojte, to je normální. Nabídka tújí na živý plot a jiných okrasných dřevin a příslušenství.


Vážení návštěvníci, Vítáme vás na stránkách našeho zahradnictví. Můžete zde koupit túje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky