středa 27. června 2018

Jilm zlatý řez

Dost pravděpodobně nebudou potřebovat žádný řez a budou samy tvořit druhově typickou korunu: jinan řídkou, vzdušnou, jilm hustou, sloupovitou. Jilm se vrací do zahrad – Abecedazahrady. Jilm (Ulmus) je nenáročná dřevina, která roste všude s výjimkou. Jilm dobře snáší řez , můžete proto tvarovat korunku, zmenšit nebo omezit.


Zlatý řez - esteticky optimální poměr délky částí ořezávaného stromu, tzv. Opěrnou zídku dotváří živý plot ze stříhaných smrků. Kultivar je také někdy označovaný obchodním názvem „ zlatý jilm “. Odborná literatura český název neuvádí. Textura je fládrovaná (tangenciální řez ), pruhovaná (radiální řez ), hrubě . B čtenářů, Zlatice - řez. Provedeme odlehčení koruny, takzvaný zdravotní řez.


Jeden z nejoblíbenějších jilmů pro svůj menší vzrůst, barvu a pokroucení listů i odolnosti proti chorobám. Vhodný jako soliter i do menších zahra dobře snáší řez. Listy mají nádherné zeleno zlaté zabarvení. Na podzim je barva ještě více. Jilm je velmi nenáročný, nevyžaduje řez.


Jilm habrolistý ´Jacqueline Hillieri´. Zlatý řez – esteticky optimální poměr délky částí ořezávaného stromu, tzv. Všechny druhy jilmů byly na pokraji vyhynutí.


JILM - pod drobnohledem. Dřeviny se zlatým nádechem ve svých listech dokážou přinést do zahrad. Pro živé ploty volíme výsadbu dobře známého a osvědčeného jilmu.


Vepíšeme-li zlatý obdélník do čtverce, vrcholy obdélníku pak dělí strany čtverce zlatým řezem. Při výsadbě se zkracují jen mladé a vytáhlé koruny. Listy jsou zeleno- zlaté , při zastínění zelené, . Klíčová slova: Zlatý řez , číslo φ, Fibonacciho posloupnost.


This bachelor thesis. Pozor, jen pro silné povahy! V tomto příspěvku totiž ukážu jak můžete jedním špatným rozhodnutím zdánlivě znehodnotit šestiletý živý plot.


Byl proveden radikální řez. Plot sestřihnut na cca 70cm výšky. Prachaticích pod silnicí před školou Zlatá stezka. Vícebodový zámek panty a trny proti vysazení.


Hrozně se mi líbí živé ploty ze zlatého deště, jen to asi to nebude nejpraktičtější. Je stálezelený, snáší hluboký řez , nenáročný, dlouhověký a vypadá luxusně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky