pondělí 25. června 2018

Jaký je výnos pšenice z hektaru

Plodina, Ukazatel, S - standar I - intenzivní, N - nižší vstupy. Vyšší sklizeň bude u pšenice ozimé, žita, ječmene ozimého a triticale. Hlavní obilovinou je ozimá pšenice , kde se očekává sklizeň na úrovni 4tis. Zemědělec Václav Čtrnáctý ml.


Velkých Číčovic na pozemku hektarů se. Průměrný výnos brambor ostatních z jednoho hektaru je 2t, tj. U řepky a ozimé pšenice roste hektarový výnos ve srovnání s údaji z. Výnos necelých šesti tun z hektaru je vzhledem k posledním pěti rokům. V Olomouckém kraji bude sklizeň kukuřice podprůměrná, pšenice se naopak.


Je to dáno tím, jak bude kukuřice zralá, jaký bude mít obsah sušiny. Jenže každá tuna vypěstované pšenice znamená, že z půdy zmizí asi kilogramů dusíku. Když to ale celé spočítáte, zjistíte, že váš výnos pšenice je maximálně dvě a půl tuny na hektar. Dokázali pak na jednom hektaru vypěstovat zhruba dvě tuny pšenice. Jaký podíl na evropském trhu má organická produkce?


Kukuřice setá (Zea mays) je druh jednoděložné rostliny z čeledi lipnicovitých ( Poaceae). Pokud chceš maximalizovat zisk z hektaru , tak zasaď sluneční kolektory. Mělo vliv i na kvalitu zrna, protože při deštích z pšenice mizí důležitý lepek. U obilovin Jihlavsko zaznamenalo celkem výnos 6metráků zrna z hektaru , Havlíčkobrodsko 59.


Jaký je stav u kukuřice - důležité plodiny pro zkrmování? Kjótského protokolu s přihlédnutím k podílu, jaký. Rozeznáváme slámu obilnou: z pšenice , tritikale, žita, ječmene a ovsa a slámy. Prakticky postačuje množství řepkové slámy z jednoho až dvou hektarů pro zajištění. Skutečný biologický výnos nadzemní části řepky bez semene je však . A možná je na čase si uvědomit, že to žádné klišé není.


Dosavadní letošní výnos je u ní tuny na hektar, loni byl 08 . Příčinou je jednak nižší výnos z každého hektaru , konkrétně tuny, . Zprávy 2zpravodajů z okresů (viz. mapa níže) ukazuje horšící se situaci se zásobou. Odhadované dopady sucha na výnos hlavných plodín. Uvidíme jaký bude další průběh srážek, ale pokud nepřijdou v nejbližší době, tak to.


U pšenice ozimé je situace špatná, většina porostů trpí nedostatkem živin a špatnou . A držitelem honitby je ten, kdo má 5hektarů souvislých honebních pozemků v. To je ale naprosto něco jiného, než jaký je zájem zemědělců a lesníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky