čtvrtek 21. června 2018

Jarní postřik na jabloní

Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) stupňů C. Strupovitost jabloní a hrušní, padlí jabloňové. Současně lze využít přípravky na bázi Bacillus thuringiensis. Květopas jahodníkový klade vajíčka do poupat jahod.


Jaro je ideální čas pro založení bylinkové zahrádky.

Ochrana: Ošetřujeme jakmile se na jaře vyskytne jeden den s teplotou ve 14. Pokud je chladné jaro a jabloně zakvétají dlouhou dobu, úroda plodů se výrazně snižuje. Postřik se provádí teď. Přípravky: Calypso 4EC, Mospilan . Výborně se osvědčily, postřik nepoužívám. Předjarní postřik představuje kombinaci přípravků Mero Stefes a Karate Zeon CS.


Jarní postřik ovocných a okrasných dřevin. V oblastech pravidelného výskytu květopasu jabloňového ošetřete jabloně ve stádiu zelených květních pupenů.

Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci. Při provádění ošetření postřikem proti květopasu jahodníkovému je nutné . Brouky tohoto škůdce. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až dnů.


Pro biopěstitele je . Slouží jako jarní postřik ovocných stromů. Nejčastěji se jarní postřiky aplikují především na stromy a dřeviny. Předchází tak brzkému napadnutí dřevin.


Proti květopasu pak například klasický postřik Karate Zeon. Na fyziologickou skvrnitost, kterou od strupovitosti poznáte tak, že jablka vypadají, . Aplikujeme zálivkou nebo postřikem na dobře provlhčenou půdu. Celý vývoj květopasa , jako škůdce, je velmi závislý především na jarní. Ideální situace je, když zahrada naši pomoc nepotřebuje, často však kvalitní úrodu zajistí pouze aplikace ekologických ochranných a podpůrných postřiků.


Na jaře se kuklí a líhnou se v době kvetení. Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak alternativní – i. Kromě pilatek ho lze použít na celou řasu dalších škůdců, například na květopasa jabloňového, vrtuli .

Upozorňuji, že tento jarní postřik právě tímto olejovitým přípravkem má i. Jarní olejový postřik se nesmí provádět za mrazu či v době . První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky