pátek 22. června 2018

Jak naložit jehně na rožeň recepty

Grilování na venkovním rožni je oblíbenou zábavou lidí již mnoho století. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních . Jak naložit jehněčí na grilování? Připravené maso jen potřeme marinádou ( jednotlivé recepty najdete v následujících boxících) a uložíme v uzavřené nádobě. Základem je celé jehně naložit alespon na 2-dny ideálně týden do připraveného. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem opomíjená delikatesa.


Nejlepší je ale úplně celé kůzle naložit až na tři dny do marinády a pak hodit . Z dalších přísad vytvořte marinádu a naložte do ní maso na cca až hodin. Doba, do kdy je maso považováno za jehněčí se uvádí do třech měsíců, pak už je. Chcete raději grilovat? Podobně jako u vepřového i zde platí, že na grilování se hodí prorostlejší kotleta. Jehněčí kotlety položte na gril.


Podobně pečeni připravíte i na ohni s vertikálním rožněm. Venku na vzduchu je jehněčí úplná fantazie! Do takto připravené marinády vložte maso, které můžete u kosti ještě trochu naříznout špičkou nože, aby se při krátkém grilování propeklo.


Recept je součástí seriálu Čerstvě a . Maso důkladně obalte v . Pokud jste maso předem naložili , je třeba ho podložit fólií a během přípravy ho několikrát potřít . Máte nějaké zaručené recepty ? My míváme jehněčí často (naši chovají ovce), a když se dobře naloží , není ani moc cítit, ale mě tedy jeho chuť nevadí, naopak . Ten lze péct vcelku, klidně i na grilu, radí šéfkuchař a přidává recept na hřbet pečený v italském tramezzini. Do oleje přidáme nakrájený česnek, vločky chilli, oregano, kůru a šťávu z citronu, promícháme a maso naložíme. Kotlety jemně naklepeme. Rožnění jehněte - (ovce, berana).


Protože se maso do mořidel vyluhuje, používáme nálev, ve kterém bylo naloženo , k přípravě. Ingredience: jehněčí kotlety, 700g brambor, 200g zelených fazolek, plátků. Já vím, že grilovací sezóna teprve začala, ale až Vás omrzí steaky a klobásky, tak vyzkoušejte jehněčí nebo kůzlečí kýtu pečenou v celku. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Z jehněčího masa ale připravíte i vynikající guláš nebo soté.


Mladé jehněčí maso upravujeme také na rožni. Nízký hřbet se hodí k úpravě na způsob zvěřiny a na smetaně, vysoký hřbet k přípravě bifteků, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky