pátek 15. června 2018

Jak prezimuje majoranka

This feature is not available right now. Please try again later. Výsadba muškátů po zimě. Tři jména, jedna rostlina – pelargonie. Muškát , čapí nos, honzík.


Její květy už zdobily okna našich babiček, přezdívku královna balkónů má dodnes . Jejich přezimování je vlastně docela jednoduché. Pnoucí muškáty necháme v nádobách a uložíme na světlé, vzdušné místo (teplota až °C) . Po úspěšném zvládnutí období vegetace, kdy nám muškáty dělali za okny radost, nastane chvíle, které se pěstitelé těchto květin obávají, . Nechte je v truhlíku a přeneste na světlé a vzdušné místo s teplotami od tří do . Vhodná teplota pro jiřinky je po celou dobu přezimování od dvou do. Balkónové rostliny na přezimování připravíte tak, že jim pomalu snížíte.


Jak zazimovat muškáty (pelargónie). Pěstujete přes léto rády muškáty ? Přes léto nám krásně zdobí domovy. Pokud máte pnoucí muškáty , jednoduše je ponechte v truhlíku a pouze přeneste na suché a . Pelargonie (Pelargonium) jsou trvalky. Mnozí je proto často nechávají přezimovat někde v chladu, aby je na jaře s náležitou péčí opět připravili na . Měla by přezimovat jako muškát mně se to ale nepodařilo. Zahrádkářky, poraďte, jak na muškáty :) už rozebírají maminky na webu.


Jinak jsou Petunie, ty rostou do výšky, a pak ty surfinie, ty spíš dolů a jsou pnoucí. Vám je podaří přezimovat. Při tomto přezimování zaléváme co nejméně, pouze tak, aby kořenový bal zcela nevyschl.


Již jsme zkusili muškáty , ale bez většího úspěchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky