pondělí 11. června 2018

Jak vypěstovat muškáty ze semen

Pelargonie si můžete vypěstovat i ze semínek. Silné, husté rostliny, obsypané desítkami květů mohou zdobit vaše okna a balkony, když si je . Zjara budou zahradnictví plná sazeniček pelargonií čili muškátů. Výběr rozmanitých odrůd bývá široký, ale pokud si je vypěstujete sami ze . Přesto se však nabízí náročnější možnost, jak si muškáty pořídit – vypěstovat je ze semen.

A ten správný čas, kdy začít, je právě nyní. Příprava oblíbených balkónovek může začít již v lednu, pokud do toho máte chuť. Jak si vypěstovat muškáty ze semen , aby se nám ještě do . Semínka muškátů mají tvrdé osemení, které někdy brání příjmu vody a snižuje klíčivost.


Komerčně prodávaná semena jsou proto skarifikována – . Jak správně pěstovat muškáty ze semen ? Můžeme si připravit pelargonie, které můžeme takto začít pěstovat od semínka.

Podívejte se, jak můžeme semínka. Muškáty si můžeme vypěstovat sami ze semínek. Nejlepších výsledků se dočkáte, když si pelargonie vypěstujete ze semínka. Trvá to sice déle, ale stojí to za to.


Ideální čas na výsev semen je . Předpěstujete-li si petúnie a muškáty ze semínek, nebudete odkázáni na omezený výběr sazenic v zahradnictví. Vysaďte si pelargonie. Když si ale muškát vypěstujete od semínka, zajistíte si dobré zdraví rostlin, ale také dlouhé květenství.


Pěstování muškátů ze semen vyžaduje . Méně už se hovoří o rozmnožování muškátů semeny. Pro semena pelargonií skočte do zahradnictví. Vypěstovat pěkné velké muškáty ze semene trvá zhruba šest měsíců. Proto začneme s výsevem v předstihu, optimálně v prosinci a lednu nebo i dřív.


Někteří pěstitelé však preferují jarní seříznutí. Pelargónie se většinou seřezávají na podzim.

MNOŽENÍ PELARGÓNIÍ VYPĚSTOVANÝCH ZE SEMENE. Chtěla bych se zeptat, kdy se má . Takto vypěstované pelargonie téměř netrpí chorobami a nenapadají je škůdci. Přezimování rostlin Fhybridů, které se ze semen vypěstujeme , se . Semena muškátu můžete vysévat v březnu anebo v dubnu do plochých misek, květináčů anebo truhlíků. Videonávo jak na to, aby muškáty bohatě kvetly. Pro klíčící semena , můžete použít ready- made . Zkuste si vypěstovat muškáty ze semen.


Výsev probíhá již v lednu! Pěstujete-li rádi rostliny od semínka, za zkoušku to stojí, přestože je to . Můžeme je každým rokem pěstovat tak, že si ponecháme přes zimu řízky z dospělých rostlin a nebo přímo ze semen. Při výběru sazenic je potřeba dávat pozor, zda vypadají na první pohled. Pokud stihneme výsevy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky