čtvrtek 21. června 2018

Jak se pěstuje vistárie ze semena

Obří dřevnaté liány ovíjejí ploty a vchody jménem vistárie v době květu zdobí až. Jak pěstovat vistárie , nádherně kvetoucí popínavé dřeviny. Ze semen si sice můžete sazenice vypěstovat zdarma, ale rostou příliš bujně, . Tajemství úspěchu při pěstování vistárií spočívá v každoročním předjarním odstraňování tenkých provázkovitých letorostů, zatímco buclaté. Substrát pro pěstování ze semen - substrát pro pro okrasné rostliny - g. Když jsou pěstovány správně, mohou vytvářet nádherné ohnisko v každé .

Zahradníci častěji pěstují a prodávají rostliny, které byly množeny . Plody vistárií jsou lusky, které obsahují 1-semena a pozvolna pukají. Pokud se rozhodnete pěstovat vistárii ze semínka , bude to vyžadovat více trpělivosti. Podmínkou úspěšného pěstování je v prvé řadě pravidelný a hluboký řez.


Vistárie čínská - Wisteria sinensis - prodej semen. Semena vistárie můžeme zasadit přímo do hlíny 2-centimetry hluboko, přímo na místo u opory, kde chceme rostlinu pěstovat. Volíme nejlépe slunné místo a . Tato energická, rychle rostoucí pěstovaná réva roste s velkou péčí vytrvale a .

Vistarie ze semena bujně rostou, ale kvetou až za mnoho let i za 2 možná i. Po odkvětu se objeví dlouhé chlupaté lusky s až třemi semeny. Wisteria floribunda je méně náročná odrůda, kterou stačí prořezat . Kromě okouzlujícího vzhledu potěší pnoucí vistárie (Wisteria) rychlým růstem a dlouhou životností. Vydrží klidně víc než.


Na výhonech vydrží až do jara, než puknou a vytrousí semena. Detailní popis produktu. ROSTLINA, KTEROU LZE PĚSTOVAT NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ: NA ZAHRADĚ, V KVĚTINÁČI, LZE RŮZNĚ FORMOVAT, JAKO . Množí se semeny nebo hřížením jednoletých výhonů (na jaře), vykvétá ve věku okolo let, je-li však pěstovaná ze semen , kvete později, někdy . V okrasném zahradnictví se nejvíce pěstují dva základní druhy W. Hodnocení produktu:. Semena si můžete zakoupit samostatně, nebo přidat k sadě na pěstování.


Ideální místo k pěstování ? Vistárii si můžete vypěstovat i ze semen , ale je to práce na delší dobu a spíše pro zkušenější zahrádkáře. Naučte se ji správně pěstovat. Dá se pěstovat i ve tvaru stromečku, kde korunu udržujte v kompaktním tvaru.


Můžu poprosit o radu jak rozeznám semínka která to je?

Jestliže se těšíte na květy a nechcete na ně čekat deset až dvacet let, pořiďte si vzrostlejší sazenice, nesnažte se pěstovat vistárii ze semen. Pěstování této dřeviny se přeneslo k nám, ale v našich podmínkách bohužel trpí namrzáním. Dobře se pěstují i ze semen. Wistaria), u níž větve nahrazují bohaté hrozny květů.


V ČR se nejvíce pěstuje již uvedená vistárie květnatá a vistárie. Nejjedovatější jsou její semena , která má uložena v luscích. Nejčastěji se pěstují vistárie s modrofialovými květy. Plodem je sametově chlupatý šedozelený lusk, který obsahuje semena ledvinovitého tvaru. Během této doby bude vytvořen kořenový systém a bude snadné oddělit sazenice.


Výsadba semen koncem listopadu nebo začátkem prosince.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky