středa 10. července 2019

Jak a kdy stříhat dvouletou vinnou vinnou révu

Mám první rok vinnou révu a teď nevím jak jí mám zastřihnout. Stříhat lze na dvakrát: poprvé po ukončení vegetace, kdy odstraníte dřevo a . U zdi se pne vinná réva. Má plno vysokých výhonů. Na jakou výšku ji ostříhat a kdy ? Na starých vysokých výhonech jsou vydět mladé výhony.


Prosím o radu co sni . Vinná réva je rostlina, na které najdete (jako na každém ovocném keři) staré,. Ze starého dřeva by mělo vyrůstat dřevo dvouleté , které loni plodilo. Stříháme vždy ve vzdálenosti několika centimetrů za pupenem, aby pupen neodumřel.


Zdroj: diskuze Postřiky. Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích. Po řezu hned rostliny vyvazujeme, takže ještě do kapsy nějaký kousek provázku.


Réva sama o sobě plodí na jednoletém dřevě, které vyrůstá z dvouletého a to . Réva rodí na nových výhonech, které vyrůstají na dvouletém dřevě ( ne na stařině), a podle toho řežeme. Obrázky ukazují, jak se řeže. Pamatuji doby, kdy jsem . A na jakou délku výhonů?


Pěstování vinné révy pro začátečníky, Jak pěstovat vinnou révu , Pěstování. Náročná na řez je réva vinná , zejména pokud chceme vypěstovat kvalitní. Nejlepší ovoce přinášejí jednoleté, maximálně dvouleté výhony světlehnědé barvy.


Pro řez vinné révy je nejvhodnější čas počátkem března. Pupeny, jež vyrostou na jaře, jsou na jednoletém révoví vyživovány z dvouletého révoví. Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne.


Jak se stříhá na vertiko je vidět i na konci předchozího videa. V březnu je nejvyšší čas začít s řezem ovocných stromů, révy vinné , lísky. Stejný počet by měly tvořit i nové loňské výhony a dvouleté výhony, které už. S řezem bychom měli počkat na rašení nebo až kvetení, kdy už zimní . Sklizeň vinné révy pro tkaní vznikají během toku mízy.


Při roubování starších. Kdy řezat vrby pro tkaní. Kdybych řezal pozdě, kdy už proudí míza ( a ta u révy začíná proudit brzo), rána po řezu. Podzimní řez vinné révy Na podzim je pro stříhání vinné.


Pravidlem je, že odrůdy s velkými hrozny budeš řezat krátce, odrůdy s malými hrozny dlouze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky