pátek 19. července 2019

Jak vypěstovat kanu

Nádherné nápadně velké nálevkovité květy s dlouhým pestíkem. Hibiscus syriacus, česky ibišek syrský, je keř patřící do čeledi slézovité. Pochází z Indie nebo Číny, kde roste vysoko, vytvoří i malý strom. KM, K – zapěstovaná korunka na kmínku. Syrské ibišky jsou mrazuodolné krásně kvetoucí keře pocházející z východní Asie.


Příprava rostlin na zimu. S otázkou jak pěstovat ibišek zahradní souvisí i příprava rostliny na . Jedná se o ibišek venkovní, dřevnatou bylinu kvetoucí od léta do pozdního podzimu. Prostě vypěstovat vysoký dřevnatý kmínek.


Dnes se podíváme na . Typickou rostlinou plného léta je ibišek. Poslední větší stromek VENKOVNÍ IBIŠEK. Rostliny na kmínku můžete samozřejmě koupit, ale větší radost je většinou z vlastní práce. Ibišek na kmínku prodej. Stromečky je možné s menším si větším úsilím a trochou času vypěstovat.


Jako pokojovou rostlinu můžete pěstovat i méně známý ibišek dřípený. Pěstitelé pokojových rostlin možná namítnou, že ibišky – to je jejich parketa. Takto můžeme dosáhnout za kratší dobu vypěstování velkého keře. Kvetení rostlin výrazně pomáhá sluneční svit.


Je-li ho nedostatek, ubývá i květů. Před dalšími zimami přihrnujeme kolem kmínku opět zeminu, kůru, hrabanku nebo . U rostlin, které chceme vypěstovat do tvaru stromku s kulovitou korunkou, neustále vylamujeme postranní výhony až do žádoucí výše kmínku , . Pro hezký vzhled ve své zahradě si . Korunka na kmínku má kulovitý tvar. Mladé rostliny se dají splétat a tak vytvořit kmínek zakončený koulí listů a květů, což vypadá velmi . Kdy prořezat venkovní ibišek , aby se vám odvděčil záplavou…. Dorůstají do m, dají se také pěstovat jako stromky - na kmínku. Bohužel nemohu zaručit barvu ( vypěstováno ze semen).


Jejich vypěstování není tak těžké, jak se na první pohled zdá. Jiné se zase ujmou snadněji v létě z řízků polovyzrálých, jako třeba známé fuchsie a ibišky. Kvetoucím korunám na štíhlém kmínku se někdy říká kordony či . Jak si vlastnostučně.


Dobrý den, je srpen, mohu ostříhat ibišek , nebo musím počkat na jaro?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky