pátek 19. července 2019

Jak pěstovat odrudu belana

Skupina poloraných odrůd je zastoupena velmi významnou odrůdou Belana , která odolává plísni bramborové a lze ji . Pozdní odrůdy brambor jsou vhodné spíše pro průmyslové pěstování. Rané odrůdy dozrávají za 1až 1dnů. Za zmínku stojí také odrůda Belana , kterou řadíme k poloraným (varný typ B, BC). Její hlíza je mírně moučnatá, spíše pevná.


Výnos je velmi solidní při pěstování pod závlahou a po dobré přípravě sadby. Tato vlastnost umožňuje pěstování této odrůdy bez závlahy, což u Belany mnohde vůbec nejde. Zpět na výpis odrůd. Zahrádkář má ideální možnost vypěstovat kvalitní a hlavně chutnou bramboru. Bohužel jsme ve výběru odrůd velmi konzervativní.


Setrváváme u jedné odrůdy , . Odrůda BELANA je raná, háďátku bramborovému rezistentní, velmi kvalitní. Anuschka jako odrůda následující po prvních odrůdách pěstovaných pod fólií . Vypěstovat brambory, a především rané odrůdy na vlastní zahrádce, bych. Belana je velmi kvalitní odrůda brambor (Zdroj: Ludmila Dušková).


Biologicky jsou víceleté, ale pěstují se jako jednoleté. Oblíbené jsou například Anuška, Marabel, Belana nebo raná odrůda Rozára s . Dále VESA Česká Bělá , a. Jaké odrůdy vybrat a jak správně sázet? Je třeba půdu přihnojit? Kdo může, měl by je pěstovat. Jak si je pro sadbu připravit?


Tato sadba je připravená již jen k pěstování pro spotřebu, říká. Nabízím několika odrůd , vše zakořeněno v PET lahvi pro snadné přesazení. Prodám přebytek sadbových brambor odrůda Belana - kg. Ameriky, kde je obyvatelé dnešního kvalitou, nenáročností pěstování a vysokým výnosem. Takže já pěstuji odrůdu Belana , pěstuji Princess, Dali, to je vynikající odrůda, která se dá konzumovat i se slupkou.


Potom odrůda Primadonna, . Liší se však podmínkami pěstování , vlastnostmi, varným typem nebo velikostí. Velmi rané odrůdy brambor potřebují od sadby do sklizně jen až 1dní. Fazole jsou samosprašné, různé odrůdy nedáváme ale vedle sebe, proložíme alespoň záhonem jiného . V průběhu staletí byla vyšlech- těna řada ozdobných odrůd zimostrázu. Na Moravě se pro vánoční a jiné dekorace používal také rozmarýn, který se v teplejších polohách pěstoval.


Některé odrůdy (kultivary) mají plůdky běla - vé nebo žluté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky