středa 10. července 2019

Jak oloupat maslovou dyni

Ty seřízneme až po oloupání všech ostatních částí povrchu škrabkou tak, že dýni pevně uchopíme jednou rukou a druhou nožem seřízneme . Slupku můžete snadno oloupat pomocí nože nebo škrabky. Do některých receptů , kam se používá dýně rozmixovaná, můžete dokonce použít . S podzimem nepřichází jen sezóna hub a zvěřiny, ale podzim je také sezónou barevných a lahodných dýní. Přestože byla dýně dlouhou dobu . Dýni nakrájíme na kostky o velikosti cca 2x2 .

Dýně jsou příbuzné s cuketami a melouny. U celých dýní je důležitá nepoškozená slupka – bez změklých míst a bez. Tradiční dilema kuchařek: Mám dýni loupat?


Máslovou dýni skoro vždy loupejte. A kterou loupat a kterou neloupat? Mám jednoduché pravidlo: rýpnu nehtem do slupky.


Tato dýně je vhodná do polévek, jako příloha k drůbeži, . Loupat nebo neloupat?

V tomto videu vám ukážeme, jak správně připravit dýni Hokkaido a máslovou dýni. Dýně totiž bere naši kuchyni útokem v mnoha podobách. Vyzkoušejte třeba muškátovou nebo špagetovou.


Pokud krájíte máslovou dýni , nesnažte se ji rozkrojit v půlce nebo ji oloupat vcelku. Místo toho rozdělte její úzkou a kulatou část napůl a ty . Podobnou chuť má dýně muškátová, která má pevnou strukturu a sytě oranžovou barvu. Nic nezkazíte také dýní máslovou , která má tvar hrušky . Lze ji snadno oloupat škrabkou na zeleninu.


Má jemnou máslovou chuť, hodí se tak do dezertů, dýňových . Slupka muškátové dýně se musí před přípravou oloupat , její dužina má. Hokkaidó, máslovou , muškátovou nebo špagetovou i . Na světě existují desítky dýní a všechny druhy jsou jedlé, včetně těch okrasných. Všechny dýňové krasavice je třeba oloupat a zbavit semínek, s výjimkou dýně hokkaido. Tu se loupat nepokoušejte a věřte mi, že z vlastních . Mám tu pro vás snadných a dobrých nápadů, jak dýni využít, a navíc.


Jednu máslovou dýni překrojte na osminky, z každé odstraňte vnitřní. Dýni jsem oloupala , nakrájela na kousky a upekla s trochou olivového oleje. Hokkaido neloupu a dělám z ní jednak polévku druhak ji peču, ale teď jsem omylem přinesla domů muškátovou.

Mohu zpracovat stejně? Většina typů dýně má tuhou slupku, kterou musíme buď oloupat před tepelnou úpravou nebo z ní po pečení jedlou dužinu vydlabat. Máme tu pro vás výživnou polévku, tentokrát z máslové dýně a batátu.


Dýně neboli tykev je pořád v Čechách nedoceněnou zeleninou. Takto vám může zdravě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky