čtvrtek 4. července 2019

Jak použít skalici modrou na zahradě

Použití modré skalice na zahradě v zimě. Zpět na Receptář prima nápadů . Pokud budeme vysazovat. Modrá skalice neboli síran měďnatý má široké využití - v případě bazénového použití. Modrou skalici je vhodné použít , jako prevenci proti vzniku dalších řas, zhruba jednou za dva, až tři týdny. Da se modra skalice pouzit i na mech v travniku?


Neznici modra skalice i travnik? I když si myslíte, že voda ve vašem bazénu je čistá, měli byste čas od času modrou skalici použít. Skalice modrá je známý název pro pentahydrát síranu měďnatého se . Odstraní totiž velké i malé řasy a navíc . Jak mechu zamezit v růstu a jak se zbavit toho, který již na zahradě.


Kdo nechce vůbec chlór, používá síran hlinitý, což jest vlastně náš . Zezelenal mi plot, tak jsem ho natřel modrou skalicí ( roztok) a pomohlo to. Potlačuje růst řas v. Její použití je velmi snadné, rychlé a levné. Mezi naší zahradou a lesem byl zanedbaný pozemek, který nyná začínáme kultivovat. Počítáme s tím, že se sníží výskyt klíšťat na naší zahradě.


Dříve se používala na dezinfekci modrá skalice. Moji předci na statku používali k dezinfekci zapálený sirný pásek a po vyvětrání se sklep vybílil . Výborně, do toho jdu, to se mi líbí. Popiš o co jde, nejlépe přidat fotky.


Cíleně ho ale můžete jejím použitím zlikvidovat i jindy. Síran měďnatý je znám pod názvem modrá skalice. Patří k nejběžnějším sloučeninám mědi a jedná se o průmyslově nejvyráběnější měďnatou sůl. Je vhodné použít klasické vápno.


Pro eliminaci plísní můžeme přimíchat modrou skalici. Můžeme případně sklep vysířit sirnými knoty. Kategorie: Přípravky pro zahradu. Velmi dobrým postupem je také použití roztoku modré skalice s. Každý majitel zahrady ví, jak těžké je odstranit mech , když se na zahradě. Dají se ale také použít na ta místa v zahradě , kde přírodní trávník nemůže být použit.


Z čeho stavět na zahradě ? Dát si patentovat Bordoskou jíchu, směs modré skalice a hydroxidu vápenatého, jeden s prvních fungicidů který se používá snad už sto padesát let. Témata: zahrada , chodník, plevel, jak se zbavit plevele v chodníku, likvidace plevele bez chemie . Na rozdíl od chlóru si modrá skalice dobře poradí i se vzrostlými řasami. Chlor by to dokázal taky, ale muselo by se použít větší množství a koncentrace, která už se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky