středa 10. července 2019

Jak proti vrtuli tresnove

Nejjednodušší je ale vybrat si odrůdy třešní , které jsou proti červivosti. Vrtule využívá jako hostitelské stromy nejen třešně, ale také višně, . Cílem předkládané metodiky je podrobně seznámit pěstitele i širší čtenářskou obec s problematikou ochrany proti vrtuli třeš- ňové a navrhnout jak u tohoto škůdce . Proti vajíčkům a nejmladším larvám se ošetřuje asi až dnů po začátku výletů dospělců a to přípravky Decis Protech ovoce a zelenin. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové.

Postřik proti vajíčkům a larvám se provádí až dní od zachycení . Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost. Zatím mám 1ze 1červivých. Malé žluté lepové desky ve tvaru motýla proti mšicím, molicím, vrtuli , třásněnkám,.


Proto je tolik plodů poškozeno, v každém se vyvíjí zpravidla jediná larva. Beznohé bezhlavé bílé larvy se živí dužninou plodu. V místě jejich výskytu plod měkne a .

Jak proti tomu bojovat? Slyšela jsem, že to má na svědomí vrtule třešňová , taková jakoby vosička. Prý se na strom věší nějaké destičky s . Vrtule třešňová napadá také višně, zimolezy, dřišťály, mahalebky a střemchy.


K počátku líhnutí dospělců dochází v květnu. Samičky pohlavně dospívají za 8–dnů po vylíhnutí. Anglický název ‎: ‎Cherry fruit fly Latinský název ‎: ‎Rhagoletis cerasi (L.) Slovenský název ‎: ‎Vŕtivka čerešňová Německý název ‎: ‎Bohrfliegen, Kirschfruchtfliege,. Troprichterova polochrupka a Uherka velká, které bývají i 1 červivé, takže jsou pro konsum a konzervárenské účely k . Bio ochrana do ovocných stromů proti vrtuli třešňové. Jelikož vrtule na lapáky nalétávají . Signalizační pomůcka.


Proto bych chtěl tento článek věnovat především bionomii vrtule třešňové , ale i méně známým metodám ochrany proti tomuto škůdci. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan. Přípravky na ochranu proti vrtuli se používají v době, kdy škůdci nalétávají na stromy – tedy, když jejich nálet narůstá a vrcholí.


Biocont žluté desky proti vrtuli na Třešně - 4ks.

Z červnového čísla časopisu Receptář jsme vybrali rady inženýra Jana Kopřivy, jak si na zahradě poradit s vrtulí třešňovou , škůdcem, který . Dospělci vrtule třešňové jsou opticky lákáni zářivou barvou těchto lapačů. Vrtuli třešňové - způsobující červivost třešní a višní. Calypso 480SC, Sumithion Super, . Metodika k pozorování a vyhodnocování počtu vrtulí třešňových.


Proti vrtuli třešňové , která způsobuje červivost třešní a višní, se používají žluté sférické desky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky