pátek 6. prosince 2019

Jablicka kdoulovce

Kdoulovce a okrasná jablíčka. Ozdobou podzimní zahrady se stávají dřeviny se zajímavými plody, například růžovo-oranžové brsleny, odrůdy . Tmavě žluté plody kdoulovce jsou menší než kdoule a na rozdíl od nich lesklé a hladké. Jsou velmi aromatické, a tak je naše babičky dávala do prádla na . Mnoho lidí tápe jak poznat kdouloň od kdoulovce. Spotřebitelé jsou o možnosti použití kdoulí . Využití plodů kdoulovce.


Nevíte někdo co s nimi,na . Popis kdoulovce a kdoule (kdouloně sedí), ale kdoule jsou většinou. Včelám se přilepšilo kouskem jablka , několika vyloupanými ořechy a místy i. Zlatá jablka zasvěcená bohyni Afroditě přitom božsky voní i chutnají. Kdepak, takto vypadají plody kdoulovce.


Zatímco kdoulovce jsou jen keříky, jejichž plody jsou malé asi jako. Květy kdoulovce lahvicovitého (Chaenomeles speciosa) Moerloosei probouzejí romantické představy. Foto: Adéla Taitlová, Právo.


Oloupeme a vykrájíme kdoule a jablka , dužninu nakrájíme na kostičky. Většinou je lze zpracovat stejně jako hrušky nebo jablka např. Plody kdoulovce se ale nekonzumují.


Pozor ale na tuhou, . Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem připomínají jablka či hrušky. Po tepelné úpravě se z nich však stává měkká a . Na nenápadných keřích se ukrývají malá jablíčka. Kvete krásnou červenou barvou a na podzim plodí taková malá jablíčka.


Když jsem na internetu hledala využití plodů kdoulovce v kuchyni, nic . Jestliže však chcete, aby i vaše šatstvo vonělo přírodním aroma, musíte. Nedají se totiž vykrájet jako jablka. Jádřinec je příliš tvrdý a semínek moc. Jinak jsem od vás dostala několik zpráv, že kdoulovce ve svém okolí nemůžete najít . Vypěstujte si zlatá jablka :) plody kdoulovce se nedají jist, zato krásně voní. Naše babičky je používaly podobně jako levanduli proti molům.


Odkvetlé hortenzie, sédum, větvičky s plody hlohyně, jablíčka kdoulovce japonského, buxus a mahon. Pak jen stačí odkvetlé muškáty ostříhat, . Připomínají nepříliš hezká jablka nebo hrušky. V podstatě je můžete zpracovat stejně jako jablka nebo hrušky. Chlupaté kdoule rostou na delších stopkách a mají tvar jablka nebo hrušky.


Pokud se rozhodnete tohoto japonského krasavce . Sem bych zařadila třeba dřišťály, kaliny, skalníky, pámelníky, kdoulovce nebo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky