pondělí 30. prosince 2019

Jak casto zalevat balkonova rajčata

Záleží jen na vás, kolik místa ze svého balkónu rajčatovým keříkům darujete. Díky samozavlažovacím truhlíkům nebudete muset zalévat tak často a rostliny . Papriky jsou na balkoně něco jako rajčata , akorát to nejsou rajčata. Pokud chcete na balkoně ta správná rajčata , určitě si zvolte odrůdy s menším vzrůstem. Důležitý je čas zalévání.


Poměrně často se vyskytuje také hniloba plodů, která je zaviněná zejména nedostatečnou vláhou v období . Kdo nemá k dispozici kousek půdy, často pěstuje sazeničky na balkonech. Jaké jsou výhody a nevýhody? Pěstování rajčat (Lycopersicon esculentum) je pro některé z Vás možná velkou alchymií. Zakrslé odrůdy můžete s lehkostí pěstovat na balkónu , ale i pod přístřešky, v pergolách, jak.


Musíme je však pravidelně zalévat , přivazovat a vyštípávat boční výhony. To samé, ale platí i u fóliovníku, ale nestává se to tak často. Pokud to okolnosti dovolují, zalévejte rajčata dopoledne, kdy jsou pro to. Máte-li i vy na svém balkonu nebo terase rajská jablíčka, pochlubte se svými fotografiemi ! Přitom vypěstovat si úspěšně vlastní rajče není nikterak složité!


Zalévejte ráno nebo na večer, a to přímo ke kořenům, nikdy ne na list! V poslední době slýcháváme v médiích často pojem organické neboli ekologické zemědělství. Jak pěstovat rajčata – poradíme vám, jak si vypěstovat vlastní rajčata , na co.


Mokré rostliny se mohou nakazit plísňovými chorobami z výtrusů, které volně poletují ve vzduchu a na vlhkém listu se lépe uchytí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky