úterý 31. prosince 2019

Jak zazimovat pnoucí muskaty

Pelargonie patří k nejoblíbenějším truhlíkovým . Dělaly vám muškáty na zahradě nebo oknech radost celé léto. Pokud chcete, aby vám tyhle krásné trvalky vydržely i příští rok, je nejvyšší čas je . Muškáty čili pelargonie jsou kytky, které – když se o ně dobře staráme – mohou žít několik let. Jak zazimovat muškáty. A celou dobu nás budou těšit nádhernou .

Víte, jak zazimovat muškáty ? Muškáty (nebo také pelargonie) jsou víceleté rostliny, které jsou díky svým krásným bohatým květům hojně . Mšice - to je i můj problém a to každoroční. I když se mi podaří namnožit krásné řízky muškátů , tak v předjaří zhruba v únoru přijdou mšice a rostliny začnou . Muskat previsly, treba ho cez zimu zastrihavat? Nejčastějších pět chyb při zazimování balkonovek a proč pak.


U včas zazimovaných balkonovek jako jsou například pelargónie nebo fuchsie se vyvarujte základních chyb, jinak vám rostliny do jara nevydrží . Pnoucí muškáty dobře přezimují na světle při teplotě okolo °C, stejně tak třeba i fuchsie. Vzpřímené pelargonie zase preferují tmu sklepa.

Pěstujete přes léto rády muškáty ? Přes léto nám krásně zdobí domovy. Muškáty pocházejí z Afriky a existuje obrovské množství druhů. Muškáty pnoucí ponecháváme na rozdíl od vzpřímených v truhlíku a dáme je na světlé a chladnější místo (ideální teplota je v rozmezí – oC). Mnoho pěstitelů má zazimování spojeno s tmavým chladným prostorem, jakým je sklep. Jenže ten nemusí úplně vyhovovat.


Sklep by měl mít pro . Pokud máte pnoucí muškáty , jednoduše je ponechte v truhlíku a pouze . Převislé neboli popínavé muškáty seřízneme asi do tří pěti centimetrů od půdy. Oba druhy zaléváme, ale nepřeháníme to. Fuchsie Všechny jejich . Vše, co budete k zazimování muškátů potřebovat, máte doma – novinový papír, zahradní nůžky, kbelík a lísku nebo jinou vzdušnou bedničku. Během zimy jste pravděpodobně kontrolovali muškáty , které strávili zimu ve sklepích a ve skladech a už jste přemýšleli nad jarem, kdy už opět . PELARGONIE , SURFINIE ,FUCHSIE z multiplata a zazimování. Návod je stejný jak pro pelargonie,tak i surfinie,i fuchsie.


Ideální teplotou pro zazimování je rozmezí 5-stupňů. Nejdříve je důležité rozlišit, zda máte muškáty vzpřímené nebo pnoucí. Nemusíte je příliš zkracovat, jarní řez postačí až .

Možná jste i vy zazimovali balkónové květiny, nejčastěji se z balkónovek zazimují muškáty. Teď je doba, kdy bychom je měli pomyslně probudit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky