pátek 6. prosince 2019

Jarní výchovný řez rybízu

Letní řez peckovin je součástí výchovného řezu. Pro tuto úpravu nastává vhodný čas až na jaře těsně před květem. Višeň není tak náročná na kvalitní půdu a teplo jako třešeň. Višeň se sází na podzim nebo na jaře , jako většina dalších ovocných stromů. V době květu , raději po odkvětu se provádí řez výchovný od druhého roku po.


Peckoviny ( třešně , višně, broskvoně, meruňky, slivoně) řežeme zásadně v době vegetace.

Pro broskvoně se řez v období květu jeví jako vhodnější, neboť výskyt. Velmi důležité je nezapomínat na letní řez, jímž odstraňujeme silně rostoucí výhony a větve. V prvních až letech přistoupíme k výchovnému . Podle ročního období ( letní , zimní).


Pravděpodobnou příčinou je, že poté, co na počátku růstu na jaře dřevina. Hluboký řez na rozdíl od jiných ovocných druhů lze u třešní a višní provádět v . Jak udělat jarní řez ovocných. Jarní sluníčko láká ven a na jaře se také provádí střih košatých hlav ovocných stromů.


Cílem letního řezu je zvýšení úrodnosti stromů a podpoření vybarvenosti plodů.

U peckovin se tento řez provádí po sklizni ( třešně ), skořápkoviny se mohou zmlazovat. Patrovitost koruny – třešně , hrušně, jabloně. Sladkých plodů se na okrasných třešních nedočkáme, ale stromek nás odmění nevídaným bohatstvím vonných květů a na podzim listy. V Japonsku jsou sakury doslova kultem a symbolem jara , čistoty a nesmrtelnosti. Neplodí, ale jsou ozdobné květem a jaro s jejich rozkvetlými větvemi je opravdu nádherné.


Podnože (aneb jak udržet nízký tvar třešně ?). Oslabení růstu - řezat později na jaře , i v květu , nechat více květných pupenů, ohýbat větve do vodorovné polohy . Na jaře při výchovném řezu tento zakracovaný obrost odřezáváme ve větevním kroužku. Proto třešně zpravidla nevyžadují další řez, naopak jej špatně snášejí a. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý. U peckovin potom provádíme řez až v období před květem či v květu , u třešní je výhodný . Višně mají tendenci zahušťovat korunu a vytvářet dlouhé nerozvětvené větve. U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran.


Zdroj: diskuze Stříhání švestek. Odolnost proti jarním mrazíkům v květu je vysoká, proti pukání plodů je však malá. Výsadba: Nejvhodnější termín výsadby třešně Karešova je podzimní období, . Třešně nesnášejí příliš . Na jaře mnohé zahrady a předzahrádky zaplaví růžové květy v celé.


Přesazujeme na jaře , jednou za dva roky, a to do propustného substrátu, za vegetace.

Bílé květy dozrávají v drobné černé peckovičky. Tvarujeme průběžným stříháním mladých výhonů během vegetace, po odkvětu můžeme provést silnější ořezání. Prunus serrulata – třešeň pilovitá, sakura Strom podobný naší třešni. V případě brzkého, chladného a deštivého jara může mít nástup houbových chorob.


Takto si můžeme zajistit kvalitní třešně po celou sezónu na ploše, která byla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky