pondělí 16. prosince 2019

Jak sazet fazole becoky

Je po zmrzlých, a tak semínka i té nejméně otužilé zeleniny už mohou putovat do země. Nejde mi tak ani o vypěstování dalších fazolí jako o okrasu na balkoně. Nechávám je ted naklíčit v misce. Jsou to fazole -zvané becoky -velmi velké oproti.


Fazoli můžete pěstovat nejen venku, ale také i ve skleníku anebo ve fóliovníku.

Výsev fazolí proveďte již v březnu. Semena fazole zasaďte do . Jsou vynikající surovinou pro přípravu mnoha pokrmů, a to jak zelené lusky, tak suchá semena. Navíc jsou fazole nejen chutné, ale i zdravé.


Jak a kdy se sází fazole ? Na začátek je třeba se rozhodnout jakou odrůdu fazolí chcete pěstovat. Můžete zvolit keříčkové .

Které fazole jsou ty pravé? To je otázka, na kterou si každý pěstitel musí odpovědět sám. V momentu, kdy rostliny vzejdou, je třeba nakypřit půdu kolem nich. Určitě je třeba dát pozor na semena pnoucího se fazolu.


Během června máte poslední možnost vysadit fazole – chutnou luštěninu i. Pokud sázíte vlastní semena, ošetřete je před výsevem vhodným . Začínají dozrávat fazolové lusky. Jejich včasná sklizeň podporuje plodnost rostlin. Fazolky můžeme pěstovat i na balkónu. Kromě zelených fazolek si můžeme vybrat už i . Tématické fráze: fazole becoky fazolová polévka z cervenych fazoli becoky polévka z. Všechny fazole které prodáváme je možné sázet.


Není potřeba mít ani ten balkon, stačí plot u baráku. Babička vždycky sela velké flekaté fazole „ becoky “. Nemáte je někdo ještě? Proč fazole pěstovat?

Kromě toho, že je to opravdu „hezká pnoucí kytka“, která zakryje nepěkná zákoutí v zahradě, nebo . Kategorie Fazole jako předplodina: Poradíme vám v oblasti pěstování česneku a nákupu sadby. Sadba po Fazolích ( becoky ). Nečetl jsem všechny příspěvky ale zatím byli diskuze o sázení po bramborách, hrachu a rajčatech. Aspoň na rozdíl od tebe poznaj kapustu od zelí a ví, kdy se sází česnek.


Vždy, když se mě babička a později matka ptaly, co mají uvařit, až přijedeme na návštěvu, přála jsem si polévku z becoků. Pocházím z Ostravska . Fazole jsou vděčnou surovinou, která se dá v kuchyni využít na mnoho. U nás se nejčastěji pěstuje fazol obecný (Phaseolus vulgaris) jak v keříčkové,. V okrasných částech zahrad se jako popínavá letnička pěstuje fazol šarlatový.


Hrách můžeme pěstovat dřeňový, cukrový nebo obecný. Jaký je mezi nimi rozdíl? Hrách cukrový pěstujeme výhradně pro jeho lusky, hrách . Toto množství fazolí obsahuje .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky