úterý 10. prosince 2019

Jak vyčistit litinove desky na v kamnech

Jak správně pečovat o pláty na kamnech , případně o plotýnky elektrického vařiče , čím kov čistit a co dělat, aby nerezivěl a dlouho vydržel? Kamna s propálenými pláty či chcete-li tály, která jinak perfektně slouží, nebudeme. Na trhu se objevuje několik druhů plátů, většinou jsou vyrobeny z litiny.


Péče o pláty na kamnech , případně o plotýnky elektrického sporáku vyžaduje pravidelnou údržbu. U sporákových kamen se vyplatí čistit litinové pláty, které tvoří plotnu. Bez ošetření rychle korodují. K jejich impregnaci použijte rozpuštěný . Asi Vám to moc nepomůže, ale nejlepší prostředek proti korozi těchto plátů je pravidelné topení v kamnech. Jsou -li kamna v provozu, tak k . Vyčištěná a zkontrolovaná kamna se vám ale odmění.


Jak čistit vnější plášť kamen ? Zde se údržba liší podle toho, zda-li jsou kamna plechová, litinová , kachlová nebo obložená kamenem. U plechových a litinových. Zdravím, koupil jsem si na staré kolena dům, jsou zdekamna, který moc nehoří kamna to jsou malinké když jsem zvedl ty ocelové desky asi . To se ovšem týká kamen plechových, kachlových a litinových. Sklokeramickou desku musíte čistit opatrně. Přestože se snažíte udržovat povrch sklokeramické desky čistý, může se stát, že na ní ulpí mastnota, . Popel izoluje a chrání dno topeniště i podlahu pod kamny proti vysokému žáru z. Před čištěním komína si můžete pomoci spálením chemického čističe v kamnech , krbu, nebo kotli, který naruší dehtové usazeniny a odstraní saze.


Pokud hledáte litinový plát na Vaše kamna či kachlový sporák, tak jste zde správně. Na těchto stánkách naleznete široký sortiment litinových plátů. Povrchová úprava šedé litiny.


Sporák můžeme vyčistit také vysátím vysavačem. Pak slouží po desítky let, jako tento horský sporák stojící na původních litinových nohách z přelomu 19. Kamna postavená na kamnářskou hlínu opravujeme zásadně jen touto. Koupí těchto krbových kamen jste nám projevili důvěru, kterou nezklameme.


Po vyčištění topeniště, kouřovodu a komína a úplném vymetení popela a dalších usazenin. Kamna jsou vyrobená z litiny a horní deska z oceli. Litinové mříže jsou nejobtížněji čistitelné, protože musí být kalcinovány.


Při mytí takových desek nepoužívejte abrazivní produkty, protože poškrábají povrch desky. Pokud je situace beznadějná a není možné kamna vyčistit jednoduchou. Může se dokonce uvolnit i litinová mřížka - topeniště. Opravu provádějte vždy, až když jsou kamna vyčištěna a vychladnutá. Jednou ročně stačí topeniště vyčistit od sazí, případně poškozené pláty vyměnit za nové díly.


Jak ale účinné vyčistit také vrchní desku elektrického sporáku od připálenin nebo také elektrickou troubu od nánosů mastnoty? Pravidelně je pak důležité vynášet popel, ale je vždy . Nemusíte vždy kupovat ty nejdražší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky