pondělí 16. prosince 2019

Jak pěstovat keřový šeřík

Přečtěte si naše rady pro péči, množení, řez a vše kolem pěstování šeříku. Jestliže pěstujeme keřové formy šeříků , je třeba vyřezávat všechny . Omamně vonící šeříky jsou nenáročné na pěstování. Syringa jsou opadavé keře až stromy dorůstající podle druhu či kultivaru do výšky od několika desítek. U keřových forem to může být naopak žádoucí. Květy mohou mít barvu od bílé až po temně fialovou a jsou poslíčkem teplých, . Sázení šeříku je vhodné během celé vegetační sezóny, ale přednostně volíme podzim či jaro.


Pokud se rozhodnete šeřík pěstovat jako keř, odřežte staré, silné větve a nechte jedno až. Dobrý den, mám již let keřový šeřík , krásně roste, ale nekvete. Hodí se do jakýchkoliv zahrad či parků, zejména do volnějších keřových skupin. Tedy minimálně v případě, že se chystáte pěstovat jarní cibuloviny.


Katherine Havemeyer´ KEŘOVÝ (Syringa vulgaris ´Katherine Havemeyer´). Dostupnost: DOSTUPNÉ - expedice jaro. Kdo by to řekl, že tento krasavec šeřík , vlastně Krasavitsa, je na světě už . Listy jsou zelené s nádechem žluté. Na podzim se zabarvují do oranžových tónů.


NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ. Mme Lemoine patří mezi později kvetoucí šeříky a kvete velmi. Beauty of Moscow´ KEŘOVÝ (Syringa vulgaris ´Krasavitsa Moskvy´). Pěstování šeříku je nenáročné a snese jak přímé slunce, tak polostín. Keřový a Stromkový Každý jistě zná ze svého dětství, bohatě kvetoucí a nádherně . Charakteristika a pěstování.


Je to snadné, žádnou extra péči nepotřebuje a žít bude po mnoho let! Kdy a kam zasadit šeřík ? Angrešt lze pěstovat i tam, kde se nedaří ovocným stromům a je vhodný i pro začínající zahrádkáře. Sazenice keřového angreštu získáme hřížením. Komule Davidova čili letní šeřík milovaný motýly . Jsou zcela mrazuvzdorné.


Pěstujeme jako solitery nebo v keřových výsadbách. Pěstuje se v keřové formě i naroubovaná na kmínku jako malinký stromek. Nenáročná okrasná dřevina, která vnese do zahrady nejen krásu, ale i omamnou vůni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky