úterý 17. prosince 2019

Jak sazet libecek

Skoro v každé zahradě býval libeček pěstován jako potřebné koření. Semena libečku se mohou sázet na podzim nejprve na pařeniště, kde . Vypěstujte si doma libeček ! Levisticum officinale). Libeček (Shutterstock.com). Recepty, co s libečkem dělat v kuchyni. Proč a jak libeček pomáhá . Pěstování a používání libečku má v České republice dlouhou tradici.


Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. Sklízíme hlavně aromatické listy, nať, ale i semena a dokonce i kořen postupně od května, po celé léto . Libecek má svoji specifickou vůni, která připomíná polévkové koření. Výborně se hodí jak do zeleninových polévek a . Koupila jsem si v malém květináčku libeček.


Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe. V polostínu ale poroste také dobře. Počítejte v jeho okolí . Jak se libeček pěstuje. Potřebuje slunné nebo polostinné místo.


Neměl by se sázet na místě, kde jste pěstovali mrkev, petržel nebo další kořenové zeleniny. Přečtěte si jak pěstovat libeček. Dozvíte se, kdy se bylina sází a jak se o libeček třeba pečovat.


V závěru zjistíte, kdy je ideální čas na sklizeň. Je čas sít a sázet zelené koření. Praktické rady a doporučení pro seniory, jak se chovat v tomto období a jak minimalizovat riziko nákazy koronavirem. Co sít a sázet v dubnu.


Jsou ale i takové bylinky, které upřednostní stín nebo polostín, jako například máta, medvědí česnek, šťovík, kerblík nebo libeček. Dostatek slunce naopak ocení . Kde sazenice koupit a jak se o rostliny starat. Nenáročná je petrželka, libeček , které můžeme pěstovat v kuchyních společně s pažitkou. Jen si předem zjistěte, jak moc se bylinky rozrůstají.


Do truhlíku pro vaření vysaďte například petrželku, pažitku, libeček , oregano a smil . O tom, jak bylinky pěstovat doma na okenním parapetu, jsme psali zde . Kdo chce v červenci sklízet, musí v listopadu sázet. Moderní zelenina: Proč, jak a kdy se pustit do pěstování cuket? Klidně vysejte kopr mezi zelí . Již v květnu je libeček poměrně velkého vzrůstu. Zkuste vermikompostér!


Například takový libeček vám hravě nahradí maggi. Víte, kdy zasadit bylinky na svou zahrádku a jak se o ně starat? Mrkněte se pak i na konec, kde přidávám pár praktikálií co a jak. Měly by se správně sázet trochu dřív, ale opakovaně jsem sezónu.


Již roky vydržel na balkoně i celou zimu a stříhám ho již od začátku dubna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky