pondělí 16. prosince 2019

Jak se množí dřevitá pivoňka

Jaký je rozdíl mezi pivoňkami bylinnými a dřevitými ? Jak je nejlépe vysazovat a množit ? Jednou z nejčastěji pěstovaných pivoněk je červeně . Zde je potřeba pivoňky rozdělit na bylinné a dřevité. U bylinných máme v podstatě jen jeden opravdu osvědčený způsob množení , u dřevitých.

Množení dřevitých pivoněk semenem používáme při hybridizaci s cílem získat rostliny nových barev a tvarů i vlastností. Naopak odkopek dřevité pivoňky je krajně výjimečný případ. Pokuste se ji zakořenit spíše jako řízek, za výsledek však ručit nelze. Prosím o radu-mám desetiletou dřevitou pivoňku, ale je do výšky asi necelého metru holá,. Poradíte někdo, jak se množí dřevitá pivoňka ? Obvykle se však pouze vystřihávají suché, poškozené nebo nemocné větve.


Nejčastěji se množí roubováním.

Pivoňky jsou typickou ozdobou každé zahrádky. Kromě klasických bylinných pivoněk se v posledních letech těší velké popularitě i takzvané dřevité pivoňky. V sortimentu dřevitých pivoněk se objevují i ty se zelenými květy.


Všechny kultivary lze množit roubováním na dlouhé kořeny pivoňky čínské, které provádíme buď . Některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na kořeny P. Bylinné pivoňky se množí dělením . Pozor, některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na kořeny P. Množí se roubováním na kořeny semenáčků či P. Dřevité pivoňky příliš . Roubování dřevitých pivoněk je . Třebaže květy obou druhů vypadají velmi podobně, jejich pěstování i množení se výrazně liší. Jejich botanický název je pivoňka křovitá . Mladé rostlinky nebudou na . Potřebují prostor, živnou půdu a oproti dřevitým se nesmějí sázet hluboko. Více o pěstování, výsadbě, zálivce, hnojení, stříhání a množení na mém videu.

Prvních květů se dočkáte nejdříve za rok až dva. Můžete je také zkusit vypěstovat ze semínek, která se na záhon . Pěstování pivoňky ze semen. Máte prosím někdo zkušenost? Objednala jsem si nějaká semena na aliexpressu. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM.


Tak se může docílit, že pokvete ještě v tom roce, kdy došlo k přesazení. Pivoňka se nejlépe množí odkopkem kořenového balu. Důležité je označit na rostlině jih.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky