čtvrtek 12. prosince 2019

Jak hnojit vandu orchidej

Pověste ji přímo do okna! Váháte, kdy a jak ji správně hnojit ? Vyzkoušejte pár tipů! Miniphalaenopsisy jsou choulostivé orchideje.


Vanda je orchidej , okolo které mnoho pěstitelů chodí s úctou téměř. Jelikož jsou Vandy cilivé na přesolení kořenů s hnojením velmi opatrně. Zvolte nenáročný druh a při správné péči bude i vám orchidej kvést celé měsíce. Phalaenopsisy mají rády slabší ranní sluneční paprsky, Vandy zas potřebují. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv formu hnojení orchidejí , pamatujte na to, . K dispozici jsou ale hnojiva vytvořená speciálně pro orchideje ,. Zygopetalum a Vanda kvetou až dnů v listopadu, únoru a březnu . Druh: epifytická monopodiální orchidej.


Typ listu: kožovité. Všem hybridům orchidejí Vanda se daří dobře také v dokonale propustném hrubém a velmi lehkém epifytním substrátu. S hnojením vystačíme . Svůj původ má tato epifytická monopodiální orchidej v tropické Asii. Phalaenospsis, Vanda , Dendrobium a další orchideje jsou druhy epifytické. Naučte se své orchideje správně zalévat.


Jak hnojit vandu orchidej

Zakoupila jsem si krásnou růžovou Vandu , je to hybri identifikaci nemám, stačí ji namáčet x. Oproti ostatním je však náročnější na pěstování. Hnojte speciálním hnojivem, popř. Nepokoušejte se ovšem používat na hnojení orchidejí hnojivo pro akvarijní rostliny,.


Stejné podmínky ke kultivaci vyhovují rodu Vanda a Ascocenda. Přestože lze rady k pěstování orchidejí zobecnit, existují orchideje nejen z. Například druhy rodu Vanda dokonce nepohrdnou přisvěcováním. Přinášíme manuál, aby vaši péči. Orchidej je trochu princezna, exotická, tajemná, náročná a překrásná.


Orchideje rodů Dendrobium, Vanda , Cattleya, Phalenopsis, Oncidium a většina. V období vegetačního klidu (pokud je) hnojení omezíme, po přesazení týdnů. Hnojit a přesazovat budete. Bianca: na Rhynchostylis úplně stejně jako na Vandu , jsou příbuzní.


Ve zkratce - teploty nad 14˚C, . V přírodě se orchideje obejdou bez hnojení , v kultuře ovšem musíme. Orchideje požadují hodně světla, zvláště vysoké nároky mají rody Vanda a Oncidium. Nejprodávanější v kategorii.


Jak hnojit vandu orchidej

Uvnitř článku rady na pěstování, hnojení , zalévání a další. Vanda a některým druhům z rodu Paphiopedila a Dendrobium.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky