čtvrtek 19. května 2016

Jak naložít okurky na kvašaky

Umyjeme přerostlé okurky , vinné listy, kopr a kořen křenu. Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. K přípravě kvašáků se používají zpravidla větší okurky než na nakládání do . Mohou být tedy označovány jako rychlokvašky, kvašáky , mléčňáky.


Podle krajových zvyklostí se k nim také přidávají přísady: kopr, česnek, . Kvašené okurky nic nenahradí.

Jako každá kvašená zelenina přispívají k tvorbě zdravé střevní mikroflóry, organismus z nich . Každý výrobce kvašáků má svůj recept, o kterém tvrdí, že je nejlepší. Vše záleží na individuální chuti. Nutné jsou pouze okurky , voda a sůl. Co nejteplejší slanou vodou prolijeme okurky , zavíčkujeme a dáme do sklepa. Naložil jsem dle návodu, první várka bude asi za dnů, pak dám vědět.


Nezanedbatelný vliv na úpadek konzervace okurek mléčným kvašením měl i rozvoj sterilizace (sladkokyselé okurky ). Z kvašáků se tak stala hlavně pochutina,. Záleží na tom, kolik okurek si budete chtít naložit.

Navíc jsou nejen chutné, ale také zdravé. Jak nejlépe naložit okurky ? Nicméně záleží jen na vás a na tom, jak máte kvašáky radši. Podívejte se také, jak si připravit klasické okurky nakládačky. Kvašáky jsou skvělá pochutina k pivu či vínu.


Když byla o prázdninách sezona okurek , maminka nestačila rychlokvašky nakládat. Protože my děti a naši kamarádi, jsme je konzumovaly po . Postup na domácí kvašáky : 1. Do hrnce si dáme vodu a sůl, dáme vařit. Do sklenice či sklenic si dáme omyté okurky. Recept na klasické kvašáky , které si můžeme vychutnat při různých příležitostech. Pokud si vaše babička ten svůj . Recepty se na ně dědí z generace na generaci.


Pokud je míníte nakládat celé, alespoň je propíchejte. Předtím ale nezapomeňte okurky na několik hodin vymáčet ve vodě. Pokud pěstujete okurky nakládačky na zahradě, máte na jejich nakládání osvědčený recept. Každý třetí den jich natrhám dost, aby se vyplatilo je naložit.


Za pět až osm dnů jsou rychlokvašky – kvašáky – připraveny ke konzumaci.

Jak připravit bylinkové . Okurky kvašáky a močáky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky