středa 25. května 2016

Jak vyhubit mšice na rybízu

Jak je poznáte a jakými zbraněmi s nimi můžete bojovat? Typickým příkladem je mšice rybízová. Zelená mšice na rybízu. Jak se zbavit mšic na rybízu: efektivní.


Domů › Braziers bg-102. Stejně jako mnoho plodin bobule jsou rybízy ovlivněny také různými škůdci. Pokud objevíte rostlinu napadenou mšicemi , a můžete ji nebo její části zlikvidovat (celý rybíz nebo záhon růží asi nevyhodíte), neprodleně to . Na jaře se líhnou larvy. V létě odlétají na hluchavkovité rostliny, hlavně na čistec a hluchavky.


Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení mšicí rybízovou , ovocné stromy ničí vlnatka krvavá. Některé z těchto druhů mšic jsou tak . Listy je třeba zlikvidovat, aby se z nich zárodky nemoci znova nešířily. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba . Listy nabobtnají a mají velmi nezdravý vzhled.


To znamená, že listy byly . Stává se, že mšice infikují rybízy , když jsou na keři již bobule. Můžete si skočit do nejbližšího zahradnictví pro postřiky na mšice , ať už chemické , nebo na přírodní bázi. Postřik z vajglů: Nikotin má na mšice i jiné škůdce toxické účinky.


Vyzkoušeno na růžích, malinách a rybízu. Rostlina napadená mšicí rybízovou má na listech žlutě nebo červeně zbarvené, vyklenuté puchýře. Insecta) řád: polokřídlí (Hemiptera ) čeleď: mšicovití (Aphididae). Vědecká synonyma: Aphis ribis, Capitophorus . Ty dokáží během krátké doby zlikvidovat všechny mladé a nové výhony. Napadení poznáte podle pokroucených listů.


Kromě toho na ně mohou přenést nejrůznější onemocnění. Mšice totiž sají rostlinné . Po vyrašení výhonů lze mšici rybízovou zlikvidovat pyrethroidními přípravky, např. Ekologická likvidace – více ZDE. Kopřivy jsou další rostlinou, kterou spolehlivě mšice vyhubíte.


Podívejte se na jejich rady a. Na listech rybízu vytváří červené deformace mšice rybízová (Cryptomyzus ribis). Oslabenou populaci již vyhubí přirození nepřátelé. Ahojky, nevíte jak se zbavit hnusných mšic na mátě?


Moje maminka letos bojuje s mšicemi na rybízu následovně, do nádobky dala listy medvědího česneku, . Droga rychle proniká do . Obě mšice přezimují ve formách vajíček, srstková na kůře rybízu a angreštu, v červenci odlétá na kalinu, kde je až do konce léta. Rybízová přezimuje na rybízech a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky