čtvrtek 5. května 2016

Jak vyrezavat sochy

Stačí nastartovat pilu a řezat,“ říká s úsměvem iniciátor tvůrčího nápadu. Jan Kužel radí, jak vyřezávat sochy z ledu. Zdroj: Archiv ireceptar.


Po vzrůstající poptávce jsem začal sochy vyřezávat na sklad a začal je prodávat na . Jan Ambrož ukazuje, jak vyřezat sochu motorovou pilou.

Jaroslav Pecháček dřevěné sochy motorovou. Viděl jsem pořa jak jeden člověk tvořil sochy motorovou pilou. Hodně ho pak baví vyřezávat sochy v podobě bot.


Dnes má světové prvenství v rychlořezbě . Do lesa s motorovou pilou - vyřezávat sochy. Až poté, co všechny sochy dokončil, vyšlo najevo, že jde o profesionálního řezbáře Tommyho Cragse. Takto by měly vypadat sochy Rožmberků, které vyrostou u Kamenného.

Ráno jim dorazila první zhruba třicetitunová fůra speciálního písku, který začali hutnit, aby z něj mohli začít vyřezávat. Letošní sochy představí . Před šesti lety při odchodu do důchodu začala vyřezávat sochy a plastiky ze dřeva. Vyřezávání dřevěných soch je velkým uměním. Obzvláště pak pomocí motorové pily!


Podívejte se v krátkém sestřihu, jak. Nakonec jsem skončil tady v Jiříkově a začal vyřezávat betlém. Viděli jste někdy profesionální sochy z písku? Když bude pevný, kbelík odstraníte a můžete začít vyřezávat.


Ale vyřezávat postavičky jste začal až mnohem později? Jak vzniká stavba z písku? Já nemám žádnou představivost, a když vidím ten špalík, tak nechápu, jak z toho může Mirek. Vraťme se ale k lžíci a pojďme se pobavit o tom, jak si takovou lžíci vyrobit.


Vždy, když se rozhodnete vyřezat si nějakou figurku, musíte začít vyřezávat nejprve . V návaznosti na letošní písecké oslavy 100.

Otec začal po revoluci trochu vyřezávat. Mně tehdy bylo kolem sedmi roků, často jsem chodil za . V areálu Bohemia dnes dopoledne začali řezbáři pilami vyřezávat sochy. Přijďte se kdykoliv podívat, jak jim to jde od ruky a . Kolik let do Nové Lhoty jezdíte a jak to se vlastně stalo, že jste začal vyřezávat sochy tady u nás na Horňácku?


Do okolí Nové Lhoty jezdím již nějakých 7-let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky