středa 11. května 2016

Jak rozsadit mateřídouška

Pěstování mateřídoušky přitom není nikterak složité, stačí k tomu mít jen kvalitní osivo a nějaké ty vědomosti. Více informací o pěstování . Proč a jak pomáhá zdraví. Domácí recepty proti kašli a nespavosti. Jak si mateřídoušku vypěstovat.


Množit lze ovšem i výsevem přímo na záhon, kde semínka jenom lehce zatlačíme prkénkem. Pro začátek je však nejvhodnější nákup . Ideální je množit na jaře nebo na podzim dělením trsů. V létě můžeme množit ve skleníku řízkováním. Zemina: dobře propustná půda. Tip: Po odkvětu se stonky . Mateřídouška v přírodě není schopna v bohatších půdách.


Jižní dvojče naší mateřídoušky je proslulé svou silnou, nezaměnitelnou vůní. Na jaře lze také rozdělit kořeny starších rostlin a přesadit je do . Přesazení meduňky a šalvěje. Totéž jsem slyšela o mátě, o mateřídoušce.


Poté ji přesadíme na stanoviště, které by mělo byt slunné s písčitou půdou. Na pěstování je mateřídouška zcela nenáročná, neboť je plně . Existují ale i takové bylinky, kterým se generativně, tedy semeny, množit moc. Kdy přesadit tymián ven? Velmi blízkou příbuznou tymiánu je mateřídouška.


Nakonec jsem si udělala dřevěné cedulky a jednotlivé sekce označila. Pak jsem vyplela nebo přesadila , . Bazalku doporučuji vysévat rovnou do truhlíčků nebo květináčků, protože přesazování nemá moc ráda. Bude jí stačit to přesazení na záhon. Vysaďte ji v blízkosti . Dostatek slunce naopak ocení mateřídouška , šalvěj, oregano, rozmarýn, saturejka, levandule, meduňka i majoránka. Bylinky, které milují slunce, by se také měly . Kdo má v plánu pěstovat a sklízet průběžně, měl by bylinky přesadit do širší.


Heřmánek a mateřídoušku kustovnice nenahradí, říká bylinkářka . Stejně tak je potřeba přesadit i bylinky koupené z obchodu. Třeba mateřídoušce a tymiánu vyhovuje vyprahlá .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky