pondělí 23. května 2016

Jak pěstovat sléz

Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Kvete od června do září Léčivé květy slézu maurského: Jak připravit hojivý macerát. Sléz maurský (Malva mauritiana) . Zmínky o něm můžete najít i pod . Květy i listy se sbírají mladé a hezké, nejlépe ručně nebo nůžkami. Květy se otrhávat denně a tím více rostlina kvete. Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m Mrazuvzdornost ‎: ‎-20°C až -24°C Slez www2. Tuto rostlinu lze pěstovat jak v nížinném tak horském pásmu.


Právě to je ta nejlepší doba pro sklizeň na energetické . Mám z ní spousty semen, které pak na jaře opět vyseji. Uvidíme také, jak bude fungovat samovýsev. Dříve se u nás pěstoval spíše sléz lesní, ten . Proskurník topolovka (Alcea rosea) neboli sléz růžový. Tato rostlina je klasickou květinou selských zahrad. Plnokvěté odrůdy bývají dvouleté.


Ať už se rozhodnete vsadit na okrasné druhy nebo „obyčejné“ léčivky, prozradíme vám vše, co o jejich pěstování potřebujete vědět. Ovšem jak již bylo řečeno, semena neklíčí zrovna dobře, proto se nebojte, že by vám sléz zamořil celou zahrádku. Využití slezu kadeřavého. Pěstování : Dobromysl můžeme začít pěstovat ze semene již koncem února v miskách. Od dubna můžeme vysazovat venku.


Až půjdete nakupovat semínka, vzpomeňte si na sléz. I sléz lesní lze pěstovat jako letničku na záhonech, kam jde slunce. Slézy jsou byliny nebo keře se střídavými dlanitými listy a často s nápadnými květy.


V České republice roste pět druhů slézu, některé další druhy jsou pěstovány. Malvaceae) sléz pěstování – Seznam. TIP PRO PĚSTOVÁNÍ : Aby se vysoké stvoly slézu nepolámaly, potřebují . Reč je o liečebne a pestovateľsky zaujímavej rastline s názvom slez maurský. Zaujímavosti o jej použití a pestovaní sa dozviete z príspevku . Jednoletá (při mírných zimách i víceletá) - metry vysoká bylina s modrofilaovými květy. Pokud ho tedy nechcete pěstovat jako krmivo pro výživu domácích zvířat . Používá se při kašli a zánětech průdušek, ale hojí i sliznici . Malva – druhy) U těchto rostlin je pěstování velice jednoduché.


Blízce pří- buzný slézu lesnímu (Malva sylvestris) je bíle kvetoucí . Latinský název: Malva sylvestris. Jako ranou letní meziplodinu jej pěstujeme. V našich podmínkách se však pěstuje jako letnička. Pro zachování na stanovišti vždy ponechejte pár květů a rostlina se.


Je to zapomenutá rostlina sléz kučeravý. Listy dlanitě laločnaté, na okraji zvlněné, kudrnaté, hustě a jemně zoubkované.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky