úterý 24. května 2016

Jak vypěstovat tuje

Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . Vzápětí už vedeni potřebou oddělit se od okolí sázíte jednu túji za druhou a ani netušíte, jak vás to jednou zamrzí. Jak zasadit tůje smaragd? Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Ale pozor, sázet je vhodné jen . Jaký druh tújí se hodí?


Jak vypěstovat tuje

Dáváte do květináčů okolo stěn polystyren? Je to lepší na zimu při mrazech? Potřebuju namnožit tůje , abych je nemusela kupovat. My máme dvě vypěstované ze semínek. Někteří radí, že nejvhodnější čas pro vysazení tújí je únor až březen a jiní se zase shodují na tom, že túje je možné vysadit prakticky kdykoliv během roku.


Tuje , či jiné rostliny - ❗️Kompletní a podrobnější postup naleznete v prvním Komentářu❗️. Rychleji roste jiný druh túje – Brabant. Vyžaduje ale větší péči. Aby dobře košatila, musíte tuto túji zastřihávat častěji.


Orientační cena je za . Semena dáme do písku a vložíme do ledničky na cca. Do písku přidáme ještě tři lžíce vody. Poté tuto směs i spolu semínky. Nejčastěji se u nás túje vysazují do řad jako živé ploty, jelikož jsou po celý rok stále zelené, rychle rostou a skvěle oddělují jednotlivé pozemky . Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých.


V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji vysazované jehličnany. Většinou se používají jako živé ploty, protože se jedná o. Tímto způsobem získáte spoustu nových rostlin, vytvoříte si jich tolik kolik jich budete potřebovat. A asi z nich budete . Túje se množí řízkováním. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot?


Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Jedná se o nenáročnou rostlinu na pěstování. Semínka není nutné namáčet ani stratifikovat.


Rovnou je zasaďte do substrátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky