pátek 27. května 2016

Jak pěstovat americké boruvky

Jak správně prořezávat ovocné stromy. Tento řez se používá a starých a zanedbaných stromů, jeho smyslem je zbavit strom . Jak na řez u drobného ovoce, rybízu či angreštu. Prořezání ovocných stromů, Beroun.


Dobry den, pozrebujeme odborne prorezat stare jablone (kusy) a dve slivone. Zahrada je v Karlove Vsi u Krivoklatu.

Jak se liší řez jabloní od řezu třešní a višní? Tvorbu nových výhonů vyvolá ohnutí starých výhonů pod vahou ovoce. Do konce února řežeme – prosvětlujeme – méně bujně rostoucí staré jádroviny. Staré jabloně a hrušně se slabými přírůstky nejlépe zmladíme v pozdním podzimu. Ovocné stromy můžeme začít prořezávat již v prvním měsíci roku.


Výchovný střih, prořezání ovocného keře či omlazení staré jabloně – správný střih se často řídí podle stáří stromů a keřů. Avšak pozor, místa řezu, která jsou větší . Podle pokynů v následující části lze provádět udržovací řez jabloní a hrušní. Při udržovacím řezu mladé jabloně nebo hrušně je třeba provést .

Zkušení zahradníci prozradí, jak prořezávat staré jabloně. Udržovací a zmlazovací řez starých jabloní. Unsubscribe from David Indra?


Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní. Po výsadbě stromku se v prvních letech staráme o zapěstování jeho tvaru podle dané podnože. U mladého stromku tak z vrcholových výhonů založíme korunku. Aby i letos jabloně a hrušně dobře rodily, je třeba ještě v době. Ve spodní části koruny zkraťte nebo odstraňte staré větve ohnuté k zemi, . Je ještě teď možné prořezávat staré jabloně , když už jsou napučené?


Jsem asi stejný nezahradník, ale tohle už jsem vypátrala. Zimní řez jabloní a hrušní musíte stihnout do rašení, takže únor je ideální čas. Důvodů, proč právě teď prořezávat ovocné stromy je hned několik: řezem.


Ke stříhání starých a tuhých větví jsou však vhodnější nůžky . Kmen i větve jsou staré a poškozené. Možná zvažujete, jestli jabloň radši nepokácet. Pokud máte strom pouze.


Z jakého důvodu je vhodné prořezávat jádroviny právě v tomto období? Lze zmladit i starou jabloň či hrušeň, která nebyla nikdy prořezávána .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky