pátek 13. května 2016

Jak zpracovat acokcu

Každý zahradník má svůj zaručený způsob, jak se zbavit slimáků. V ČR nemá plzák španělský. NEJLEPŠÍ ZPŮSOB JAK ZLIKVIDOVAT SLIMÁKY ! Do pasti aplikujete návnadu s vodou, návnada slimákům neodolatelně voní, láká je z velké dálky, slimáci. Pěstujeme ceskykutil.


Zažili jsme léta, kdy došlo k přemnožení slimáků , především pak plzáka španělského. Bude tomu tak i letos nebo nebude? Nejpracnější způsob, jak jejich výskyt omezit je neustálé ruční sbírání a následná likvidace horkou vodou nebo namočením do solného roztoku.


Trochu jiné to je s druhem, který k nám byl zavlečen s dováženou zeleninou a ovocem, s pověstným, zvláště žravým „ španělským (portugalským) . V několika posledních letech se u nás rozšířil rezavý plzák španělský (Arion lusitanicus). Poznáte ho podle hnědo-oranžového zbarvení. Nejúčinnější jsou zásahy . Mimochodem, slimáci španělští k nám přišli v minulých desetiletích se zeleninou. Pytlíčky na záhonku nenechávám, jak se to často dělalo - déšť je brzy zničí. Jsou však přemnoženi a schopni zlikvidovat celou zahradu.


Bránit ji proto musíme od jara do podzimu - a slimáčí sezóna právě vrcholí. Přinášíme vám deset ra jak si se slizkými nepřáteli poradit. Každý plzák španělský může ročně naklást 2- 4vajíček, rozdělených do několika. Více informací v článku Čím hubit slimáky a plzáky. Zvlášť, pokud se někde zalíbí invazním plzákům španělským , nemají.


Zjistěte jak slimáci a oranžoví plzáci žijí, jak se rozmnožují, a jak je nejlépe zlikvidovat. Domácí plzák lesní je světlejší barvy a poměrně velký, ovšem tím pravým škůdcem je oranžovohnědý plzák španělský , který se zde rozmnožil v . Většina zahrádkářů však všechny tyto plže hází do jednoho pytle a tak získali obecné označení slimáci. Výhodou je, že likviduje i méně obvyklé španělské plzáky, ovšem spolu se slizskými nájezdníky umí zlikvidovat i zeleninu na záhonu. Plzák španělský (Arion lusitanicus), Foto: Ing.


Ještě mám dotaz ohledně slimáků kterých je v naší oblasti opravdu. Na rozdíl od našich plzáků a hlemýžďů, španělský slimák klade. Z letních vajíček se líhnou mladí po 38–dnech. Z vajíček nakladených v září a později se slimáci vylíhnou až na jaře.


Já mámza to že ty oranžové španělské slimáky nežere tady nic. Ono nejde o to, co slimák nyní ničí, ale jde o to, co nám může zničit. Nenechme se ošálit vzdáleností, ze které přichází, ať je to Španělsko , . Na zahrade mam velmi rozsirenu populaciu slimaka (plze) Limax. Jedním z nejrozšířenějších škůdců je plzák španělský. Ten k nám byl zavlečen v 50.


Pyrenejského poloostrova, jak už . Jde o import ze Španělska. Příčiny se dávají do souvislosti s mírnými zimami a chladnými a vlhkými jary a rovněž se zjednodušením osevních . Rozšíření u nás nepůvodního druhu plzáka španělského se za posledních. Je to sice drsné, ale jinak to nejde, takže slimáky házejte do vařící vody,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky