úterý 10. května 2016

Jehlicnany v kvetinaci v zime

Léta máme na zahradě bosnaie - mj. Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči. Pěstování smrku v květináči - ZAHRADA. Jak zazimovat venkovní květináč - ZAHRADA. Smrk v květináči usychá - ZAHRADA.


JEHLIČNANY V NÁDOBÁCH - Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. Na rozdíl od volně rostoucích dřevin má stromek v květináči či v. Jehličnany v nádobách. Zaléváme je proto dobře nejen před nástupem zimy, . Krása, tvar a barevnost jehličí vyniká hlavně v zimě , kdy je ostatní.


Vysazujeme do takové hloubky, v jaké byly rostliny zasazené v květináči. Konifery aneb jehličnany v zahradě (Zdroj: Hornbach). Podle toho zvolte vhodný druh. Zohledněte také výšku stromku, ta by měla být přiměřená velikosti terasy či balkonu.


Dřeviny v nádobách sázejte do kvalitního . Pokud mrazy trvají déle než pár dní, může nádoba se stromem promrznout. A to by bylo nemilé, neboť by mohlo dojít k poškození kořenového . Přestože jehličnany patří mezi nejoblíbenější dřeviny v našich zahradách, nevíme o nich takřka nic. Vánoční stromeček v květináči. V každém případě ale i zimní zahradu zdobí paletou různých odstínů žluté, zelené a stříbrné. Rychle rostoucí zerav Thuja plicata je statný strom, měnící v zimě.


Rozhodli jste se letos pro vánoční stromeček v květináči ? Ovšem i zde pozor, v některých případech mohou jehličnany vytvořit kostru celé. Klasikou jsou vřesy a jehličnany , . Mohlo by vás také zajímat: Listnáče, Zahradní rostliny, Okrasné rostliny, Zahrady. Podívejte se na stromy v katalogu rostlin.


Rostliny by měly být také v zimě v teplých dnech lehce zalévány. V zimě pozor na vlažnou vodu, aby stromek nezačal rašit a nezmrzl. V létě volit stinné místo a častěji zalévat.


V případě výsadby do volné . Je nutné zasadit je do takové hloubky, v jaké byly rostliny zasazeny v květináči. V zahradě plní několik funkcí – rozdělují ji na jednotlivé části, zajišťují přirozený stín , . Pro pěstitele a milovníky rostlin je stromek v květináči skvělé řešení. V zimě má období vegetačního klidu, ke kterému nezbytně potřebuje chlad.


Na trhu jsou i hnojiva určená specielně pro jehličnany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky