středa 17. srpna 2016

Jak na malé malé mušky v květináče

Většinou máme tato včelstva pouze na dvou nástavcích, ale vzhledem k obrovské . Již tu padla slova o tom, že včelstvo je organizováno jako dokonalý totalitní stát. K zajištění potřebných zásob medu a pylu vysílá každé včel- stvo denně. Včelstvo s matkou zůstane na . B a bezmatečné včelstvo queenless colony weiselloses Volk (n) včelstvo, které nemá matku, ani si nemůže novou vychovat, je předurčeno ke vzniku trubčic. Základem je vybrat vhodný plemenný materiál (každý chovatel ví, které včely jsou v jeho chovu nejlepší) a připravit vhodné bezmatečné včelstvo (starter), které .

Následkom je zníženie výnosu, zapríčinené prestávkou v plodovaní, alebo bezmatečné včelstvá v skorej jari. Pravidelná výmena matky je teda zmysluplná, ale . Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny.


Nejlepší doba na řez švestek je druhá polovina června nebo hned po sklizni. Jarní řez se doporučuje jen začátečníkům, aby jim v orientaci v koruně nebránily. Nejochotněji přijímá bezmatečné včelstvo matečníky, potom oplozené a rozkladené matky, kladoucí .

Je možné dělat letní řez , ale to je něco jiného, než řez na jaře. Dělá se hlavně u meruněk. Navíc, švestky sklízíte převážně na podzim, takže řez . Nejnovější videa z pořadu.


Burda International CZ. Při letním řezu odstraňte přebytečné a poškozené větve, staré zmlaďte na mladý výhon. Zde můžete zhlédnout video , jak správně provádět řez slivoní. Rostlina zažívá nový růst na jaře a na začátku letních měsíců.


Slivoně neboli švestky a slívy patří mezi peckoviny. Na zahradě určitě pěstujete i další peckoviny. Pročtěte si také články o třešních a višních.


Včely ponechány v klidu, aby si zvykly na nové prostředí. Nenalezen žádný plo včelstvo je bezmatečné ! Jen některá dělnice se cítí vyrušena a občas zaútočí. Bezmatečné včelstvo.


Výhodou této metody je, že bezmatečné včelstvo právě vylíhlou matku vždy přijme. Jsou to totiž včely .

Silná bezmatečná včelstva zahubena, kdežto slabá s matkou obstojí. Běžné úly neumožňují . Včely lze přemést i bez hledání matky, nicméně se tím zvyšuje riziko toho, že se matka může poškodit či uhynout a včelstvo zůstane bezmatečné. Tento způsob získání matečníků je založen na odebrání bezmatečných oddělků z několika předem vybraných včelstev.


Martin Kamler , ‎ RNDr. Před přidáním mladé matky do včelstva musí být včelstvo bezmatečné. Původní matka musí proto být .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky