středa 17. srpna 2016

Jak se sazi papriky

Semena paprik nakupujte u prověřených prodejců. Prvním důležitým krokem je výběr semen. Při jejich nákupu byste se měli spolehnout . Pěstování paprik (Capsicum annuum) je v našich oblastech o něco složitější než u rajčat.


Pokud si chcete na zahrádce nebo klidně i na balkoně vypěstovat vlastní papriky ze semínek, právě teď je nejvyšší čas je zasadit.

Na to, že jaro sotva nesměle . Nevadí, pokud nemáme k dispozici zahradu, papriky si můžeme v klidu pěstovat i na balkóně. Jak a kdy papriky vysévat? Právě nyní, od ledna do . Deset zása které pomůžou k lepším úrodám této velmi oblíbené zeleniny.


Není ale dobré papriky sázet hned. Je lepší nechat je venku týden v truhlíku, aby se trochu otužily, radí Jan Meisl. Vykopejte stružky (dvojřádky) .

V tomto videonávodu se dozvíte jak se správně sázejí papriky a co pomáhá je lepšímu růstu. Pan Jan Meisl, šlechtitel a pěstitel paprik. Způsob vysazování rostlinek efektivním způsobem.


Zdá se Vám to asi složité, ale věřte, že je to jen otázka praxe, rostliny se sází velmi dobře. Tkaninu lze použít - roky po sobě. Přemokření je nejčastější příčinou neúspěchu při předpěstování papriky. Perlit je bez živin, mladé rostlinky musíme přepíchat asi dní po výsevu do substrátu pro . Nádoby s výsevem paprik přikryjeme fólií nebo sklem, lépe tak udržíme paprikám vlhké prostředí.


Uvnitř poslouží i jako zajímavá dekorativní rostlina. A právě na nižší odrůdy bychom se měli při pěstování paprik na balkonech zaměřit. Pokud je sazenice příliš vytáhlá, je dobré ji vysadit k opoře.


U rajčat nevadí pokud je rostlina již nakvetlá, zato u paprik e musí při výsadbě květy odstranit. Koupil jsem sazenice papriky a jsou nahrnkované po jedné sazenici. Dobrý den, většina paprik se sází po dvou, pokud je máte po jedné nic . Rajčata se sází ven na záhon po zmrzlých, tedy po půlce května.


Sázení paprik na záhon v květnu. Papriky vyžadují pravidelnou a důkladnou zálivku.

Zpravidla se sází ven v měsíci květen. Záhon však musí být slunný a dobře vyhnojený. Termín kdy sadit papriky je různý podle odrůdy. Výsev provádíme dle daného druhu papriky , který budeme pěstovat.


Podle délky vegetačního růstu. V místech kde budeme sázet je vhodné zeminu několikrát prolít, aby při hloubení jamek držela pohromadě a nedocházelo k zasypávání . Zeleninová zahrada bez rajčat, okurek a paprik by byla jako rybník bez. Pokud máme půdu vlhkou a studenou, je lepší sázet je na kopečky, . Od sladkých po pálivé , přes žluté až k černým - na výběr je obrovské množství druhů paprik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky